Bătrână sărbătorită de Primăria Vedea la împlinirea unui secol de viață

Sărbătoare unică la Primăria Vedea! Primarul Niculae Dochinoiu, consilieri locali și localnici au trăit un moment emoționant, , sâmbătă, 16 februarie, alături de Constantina Costache care a împlinit 100 de ani.
Familia și edilul localității au organizat un moment special în sala de festivități a Primăriei Vedea unde rudele, aleșii locali i-au spus femeii cuvinte emoționante și i-au adus flori și cadouri. Mai mult, pentru a marca importanța momentului, edilul localității i-a înmânat o plachetă, un tort și o diplomă la împlinirea unui secol de viață. „La mulți ani! Să vă ajute Dumnezeu să realizați tot ce vă doriți! V-am declarat cetățean de onoare al comunei Vedea” i-a spus bătrânei primarul Niculae Dochinoiu.  Ulterior, toți cei prezenți i-au cântat „La mulți ani!”. Bătrâna, vizibil emoționată, le-a mulțumit celor prezenți pentru cadoul făcut.

Poveste impresionantă de viață

Constantina Costache are o poveste de viață impresionantă, o poveste demnă de film. Acesta s-a născut în 1919 în comuna Vedea, a prins al Doilea Război Mondial și este singura femeie din localitate care a născut tripleți.
Bătrâna are cinci copii, care au fost crescuți cu mare implicare, crescuți în spiritul muncii. Pentru a-i susține, înainte de regimul comunist, bătrâna împreună cu soțul se mută la București, unde comercializau țuică. Fericirea nu durează mult, bărbatul plecând pe front în cel de-al doilea Război Mondial.
După război și șapte ani de stat în Capitală, cei doi se întorc în satul natul. După opt ani de căsătorie, visele li s-au împlinit și a venit primul copil pe lume. La scurt timp, în 1950, femeia naște cel de-al doilea copil, iar în 1952 a fost binecuvântată cu tripleți. Din nefericire, una dintre fete i-a fost luată de către autorități și data pre adopție unei familii din Sibiu.
Pentru a susține financiar familia, femeia face drumuri regulate în București, reluând comerțul cu țuică. Din nefericire, femeia a fost reclamată pentru că vindea în Capitală, a fost reținută de Poliție, judecată și arestată pentru opt luni la Închisoarea din Târgușor. În acel moment, copiii săi aveau între 3 și 7 ani.
După venirea regimului comunist, toată averea și tot ce a agonisit până la acel moment i-a fost confiscat de către comuniști.  Atunci a avut parte de o nouă tragedie în familie. De supărare, soțul bătrânei s-a îmbolnăvit și a rămas paralizat timp de cinci ani, având nevoie de îngrijire permanent.
La vârsta de 65 de ani rămâne văduvă și singură. Copiii erau la casele lor, dar femeia a îndurerat și a mers mai departe depășind toate obstacolele, ajungând să serbeze un secol de viață.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea