Omul de afaceri Daniel Otobîcu și-a recunoscut faptele într-un dosar penal

# Otobîcu a fost de acord să presteze muncă în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, a fost trimis în judecată, în august 2018, pentru infracțiunea de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba despre o faptă mai veche pretrecută în urmă cu câțiva ani, mai exact în decembrie 2016. Totul a plecat după ce oamenii legii au fost sesizați de către un șofer că este șicanat în trafic de către un alt conducător auto. Poliția a intervenit și l-a oprit pe șoferul agresiv  tocmai când acesta cobora din mașină în fața locuinței sale. S-a constatat că este vorba despre Daniel Otobîcu. Cum acesta emana un miros puternic de alcool, a fost invitat, alături de șoferul care semnalizase comportamentul său necorespunzător în trafic, la sediul Poliției Mioveni. Otobîcu a refuzat categoric atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, nu a semnat nici procesul-verbal de contravenție precizând că nu a fost el l-a volan. Otobîcu a încercat chiar să păcălească poliția, în timpul urmăririi penale, prin fabricarea unei povești, cu sprijinul unor prieteni. Dar minciuna are picioare scurte!

La al doilea termen al procesului, Otobîcu și-a recunoscut în totalitate faptele

În cele din urmă, Daniel Otobîcu a fost trimis în judecată. Pe 17 ianuarie, la al doilea termen al procesului, omul de afaceri și-a recunoscut în totalitate faptele.
„Ia act de faptul că recunoaşte în totalitate faptele pentru care a fost trimis în judecată, solicită aplicarea procedurii simplificate prev.de art.375 C.p.p. Este de acord ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penala și că în situaţia în care va fi găsit vinovat este de acord să presteze muncă gratuită în folosul comunității. Încuviinţează proba cu înscrisuri în circumstanțiere solicitată de inculpat prin apărător și acordă un nou termen de judecată pentru a da posibilitate acestuia să le depună la dosar, cu precizarea că se acorda un singur termen in acest sens. Încuviinţează proba cu înscrisurile de la dosar solicitata de reprezentantul Parchetului”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești. Următorul termen al procesului a fost stabilit în această săptămână, pe 7 martie.

Poveștile inventate de Otobîcu pe parcursul urmăririi penale

Dacă în instanța de judecată Otobîcu și-a recunoscut faptele la al doilea termen de judecată, pe parcursul urmăririi penale acesta a făcut mai mult tam-tam. Daniel Otobîcu a încercat chiar să ducă în eroare organele de poliție stabilind împreună cu doi prieteni să declare lucruri care să-l scoată „basma curată”.
La două luni distanță de la refuzul recoltării de probe, când  polițiștii i-au adus la cunoștință acestuia acuzațiile, omul de afaceri a ales să facă mai multe declarații ca să își arate „nevinovăția”.  În rechizitoriul procurorilor se arată că Daniel Otobîcu a oferit mai multe răspunsuri. În prima variantă, acesta a susținut că nu s-ar fi aflat în trafic, ci în localul pe care îl deține la Pitești. Mai mult, omul de afaceri ar fi încercat să implice şi numele nepotului său, susţinând că i-ar fi cerut acestuia să îl ducă acasă. În ceea ce privește mașina în care a fost prins la volan, aceasta ar fi fost condusă de altcineva, el luând niște acte din ea, tocmai atunci când au venit polițiștii și au cerut să se legitimeze.
La trei luni de la primele declarații date polițiștilor, Otobîcu a revenit cu o altă variantă. De această data numele nepotului era înlocuit cu cel al unui prieten. Pe scurt, a fost condus acasă de un alt autoturism, condus de un prieten și nu de nepotul său, așa cum declarase inițial. Iar mașina care a fost sesizată în trafic ar fi fost condusă de o altă cunoștință care îi aducea mașina la locuință. Pentru a dovedi adevărul, cele declarate de Otobîcu au fost confirmate și de doi prieteni ai săi.

Acuzați de mărturie mincinoasă, amicii lui Otobîcu au spus adevărul

Povestea țesută de Daniel Otobîcu nu a ținut prea mult, pentru că în momentul în care li s-a adus la cunoștință celor doi amici că sunt cercetați pentru mărturie mincinoasă, aceștia au recunoscut pe loc adevărul. Așa se face că dosarul lui Daniel Otobîcu privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și refuzul de a fi testat s-a extins și la mărturie mincinoasă și instigare la mărturie mincinoasă. La un an și jumătate de la săvârșirea faptelor sale, sfătuit, probabil, de avocați să nu agraveze situaţia în care singur s-a băgat, Daniel Otobîcu a revenit asupra declarațiilor și a recunoscut faptele. Procurorii l-au trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor prevăzute de lege în cazul refuzului de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea