Lansare de carte și expoziție cartografică la Biblioteca Județeană Argeș

# Președintele CJ Argeș: ”…Adrian Năstase, este, în opinia mea, cea mai profundă personalitate din România de după 1990…”
Miercurea trecută. Pe 6 martie, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu a avut loc o dublă lansare și expoziție cartografică. Este vorba despre volumele ”Descriptio Bessarabiae. Basarabia în cinci secole de cartografie”, de Adrian Năstase, Mihai Gribincea, Ovidiu Dumitru, și ”Historia Transylvaniae. Transilvania în cinci secole de cartografie”, de Adrian Năstase, Ioan-Aurel Pop, Mihai Gribincea.

Dan Manu, președintele CJ Argeș:  Îi avem, alături, pe excelența sa, Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România  și pe domnul președinte, profesor universitar doctor Adrian Năstase,  în opinia mea, cea mai profundă personalitate din România de după 1990 în domeniul administrativ și politic
Volumele, publicate de Editura Institutului Cultural Român, au fost realizate în două versiuni: română şi engleză.

Atlasul dedicat Transilvaniei valorifică un număr de 120 de hărţi și 11 vedute, într-o concepţie vizuală de excepţie, piese rare aflate în patrimoniul Bibliotecii Academiei Române, Muzeului Naţional de Istorie a României, Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, unul dintre puţinele muzee cu specific cartografic din Europa şi din lume, precum şi în colecţia particulară a prof. univ. dr. Adrian Năstase şi în cea a istoricului Mihai Gribincea.
Totodată, lucrarea ”Descriptio Bessarabiae. Basarabia în cinci secole de cartografie” valorifică un număr de 124 de hărți, piese din patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi și din colecțiile private ale autorilor.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea