Automatele de cafea, vizate de o acțiune de control la nivel național

Argeșeanul Marius Pârvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat, săptămâna trecută, că automatele de cafea vor fi vizate de o acţiune de control la nivel naţional. Funcţionarea fiecărui aparat urmează să fie autorizat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
”În prezent, avem o acţiune de control care va începe la nivel naţional şi care se referă la automatele de cafea. Acestea, în momentul de faţă, în urma specificaţiilor tehnice transmise de către producător, reiese că nu au dreptul să funcţioneze outdoor, ci numai indoor. De asemenea, nu au voie să funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă şi trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beţi, respectiv cafea sau... cafea cu albitor… ANSVSA va trebui să meargă la fiecare loc în care un automat de cafea se instalează. Acolo va primi autorizaţie de funcţionare. Deja, am dat informări către ANSVSA şi ANAF”, a afirmat Marius Pârvu (foto).
Acesta a adăugat că prin acest control se încearcă obligarea patronatele din domeniu să obțină toate autorizațiile de funcționare pentru automatele de cafea.
”Am discutat cu patronatele cărora le-am spus, de bun-simţ, să le scoată ei ca să nu venim să le scoatem noi... Ei au spus că le vor scoate în următoarea perioadă, de 14-15 zile, după care se vor duce frumos ca orice cetăţean civilizat să desfăşoare o activitate să-şi ia toate autorizaţiile necesare să funcţioneze. Înainte nu existau nişte norme, aceste automate fiind amplasate în baza unei autorizaţii acordate de către primărie, nu de ANSVSA. Mai vorbim aici şi de o fiscalizare. Ca idee, sunt cam 100.000 de automate... deci, nu sunt puţine. Vrem să ştim că atunci când mergem la mare şi vrem să ne luăm o cafea de la automat să nu fie cu nisip...”, a menţionat şeful ANPC.
Argeșeanu Marius Pârvu a mai precizat că în următoarea perioadă vor fi realizate și campanii de control în zona marilor comercianţi, zona financiar-bancară şi cea a dezvoltatorilor imobiliari.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat, joi, că, în 2018, a efectuat 94.883 de controale la nivel naţional şi a aplicat amenzi în valoare de peste 80,43 milioane de lei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea