Rețea de gaze pe întreaga întindere a comunei Rătești

# Primarul invită voluntari pentru a îi fi alături la acțiunea de împădurire din această primăvară

Edilii din Rătești se luptă pentru implementarea unui proiect uriaș, cel de alimentare cu gaze a întregii localități. Proiectul urmărește alimentarea cu gaze a tuturor satelor. Conducta ar urma să ajungă chiar și în cătunele izolate.
Primar Rătești, Cornel Petrică: Noi am făcut multe demersuri, demersuri în urma cărora am obținut avizul de la Transgaz Mediaș. Aviz obținut și pentru multe localități din zonă, precum Teiu, Rociu, Slobozia, Negrași etc. Probabil vom funcțioina într-o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară.
Pentru comuna proprie, s-a prevăzut accesul conductei de gaze în toate satele. Reșeaua magistrală va fi amplasată între satul Furduești, din comuna Rătești și satul Șerbănești, din comuna Rociu. Valoarea va fi foarte mare, încă nu am terminat calculele, lungimea conductei este considerabilă, sunt multe drumuri laterale. Satul Mavrodolu, numai, este întins pe 15-16 km. Mai avem problem și cu Autostrada, pentru că trebuie să o subtraversăm.

Împădurire, împreună cu un ocol silvic privat

Primarul intenționează ca anul acesta să continue campania de împădurire a zonei Zăvoi din satul Pătuleni, o suprafață cu un teren degradat, care necesită cu precădere astfel de lucrări.

”Așteptăm să vină primăvara cu adevărat, și afară și în calendar, pentru a putea desfășura acțiunea de împădurire. Se vor planta puieți de salcâm, la fel ca în anii anteriori. Primăria pune la dispoziție terenul, iar Ocolul Silvic va furniza materialul săditor și va coordona acțiunea. Alături de angajații Primăriei Rătești, voi participa la această acțiune. Așteptăm să ni se alăture cât mai mulți voluntari. În zona Zăvoi avem o suprafață de 2,8 hectare de teren care necesită împădurire”, declară primarul Cornel Petrică.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea