Dragoș Pătraru, în dialog cu piteștenii: „Oamenii care știu să spună povești vor avea, în continuare, un viitor”

„Am venit să ne întâlnim cu oamenii, dar să vedem cine nu are serviciu, că la ora asta, la 11.00 dimineața, oamenii sunt la muncă. Înțeleg că sunt tineri, studenți și o să avem cu cine să stăm de vorbă”, susținea Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, înainte de a intra în sala Bibliotecii „Dinicu Golescu” Argeș. Însă, surpriză! Sala era arhiplină, la eveniment participând persoane de toate vârstele, de la liceeni până la pensionari.
Dragoș Pătraru a fost prezent, vineri, 22 martie, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu în cadrul unui eveniment în care s-a discutat liber despre nație și starea ei. Realizatorul TV a venit la Pitești la invitația studenților de la Jurnalism, coordonați de conf. univ. dr. Delia Duminică, prodecan al Facultății de Științe ale Educatiei, Științe Sociale şi Psihologie.

„Cine e de la Securitate aici? Vă salut să trăiți!”

Dragoș a răspuns la întrebările argeșenilor, în stilul caracteristic, umoristic, dar la obiect, primind ropote de aplauze. A vorbit despre orice, despre milioanele pe care îi dorește în conturi, despre securitate, anticorupție, despre clasa, viața și cariera politică, și nu în ultimul rând despre mass-media.
„Urmează să ne liniștim și cu porcăria asta de anticorupție, care trebuie făcută normal, logic, cu instituții puternice, cu independența justiției, scoțând politicul din toate nenorocirile. Mai avem de scos securitatea. «Cine e de la Securitate aici? Vă salut să trăiți! Toate aparatele sunt ok, se înregistrează cum trebuie?! Mulțumim!». La fiecare întâlnire e cineva. Și e normal, pentru că suntem în continuare o amenințare la adresa securității naționale, noi jurnaliștii și dvs. cetățenii. Ideea e că trebuie și Securitatea să își retragă oamenii...”, susținea Pătraru.

„Eu nu vreau să violăm democrația, în numele democrației!”

A vorbit și despre educație, despre dezvoltarea personală, sfătuind pe cei tineri să se pregătească încontinuu, astfel încât să nu îi surprindă „dezvoltarea” nepregătiți.
„Se schimbă generațiile. Nu putem să facem cu forța! Au încercat ăștia, cu anticorupția, să facă lucrurile cu forța în țară. Nu merge! Eu nu vreau democrația aia! Eu nu vreau să violăm democrația, în numele democrației! Vreau să mergem așa cum putem, cum ne duce pe noi capul. Și înfruntând toate capcanele pe care aceștia ni le pun. Problema cea mai mare este educația. Trebuie să vedem ce facem, fiecare pentru el pentru că educația devine în România,  din ce în ce un astfel de joc: fiecare pe cont propriu”, a mai spus acesta. În opinia sa: „Oamenii care știu să spună povești vor avea, în continuare, un viitor”!

„Rămân la sancționarea derapajelor”

Bineînțeles, nu a lipsit nici întrebarea cu privire la posibilitatea participării sale în clasa politică. Dragoș Pătraru a spus că nu acesta este rolul lui în societate: „Nu mă atrage treaba asta. Cred că rolul meu și rolul jurnaliștilor în societate este extraordinar de important! Rămân la sancționarea derapajelor, indiferent de zona din care provin ele, chiar dacă asta înseamnă probabil să ni se închidă toate ușile televiziunilor și să ne dezvoltăm, în continuare, pe net”, a mai precizat realizatorul emisiunii „Starea Nației”.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea