Doi tineri deținuți le-au vorbit elevilor din Mioveni despre greșelile care i-au adus în spatele gratiilor

# Proiectul „Viitor pentru Tineri”, susținut la Mioveni
Peste 200 de elevi din Mioveni au participat, săptămâna trecută, la o acțiune tematică de conștientizare și dezvoltare personală educativ-formativă, în cadrul proiectului "Viitor pentru Tineri", coordonat de consilierul educativ George Nilă. La finalul evenimentului, a avut loc și lansarea volumului de poezii ”Emoții”, autor insp. principal de poliție Andrei Stancu.
Scopul acestui proiect este de a ajuta tinerii să identifice și promoveze modele pozitive de persoane din comunitatea lor, care pot fi astfel sursă de motivație şi de inspirație pentru toţi cei care doresc să schimbe societatea în bine. În cadrul acestei întâlniri au participat invitați din mai multe domenii de activitate precum Inspectorul Școlar General - Dumitru Tudosoiu, profesor dr. Laura Cepărean, comisar Emanuel Conea – directorul Penitenciarului Mioveni, psiholog Ruxandra Popescu - Penitenciarului Mioveni, inspector principal Andrei Stancu din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice – Poliția București, conducerea primăriei Mioveni, dar și alți invitați.
Aceștia le-au vorbit tinerilor despre provocări, decizii și modelele care trebuie urmate în noua societate pe care ei o vor construi.
De asemenea, doi tineri deținuți, încarcerați la Penitenciarul Mioveni, le-au vorbit celor prezenți despre greșelile care i-au adus în spatele gratiilor, despre viața din pușcărie, dar și ce planuri au pentru viitor. Ei le-au transmis tinerilor să conștientizeze fiecare gest pe care îl fac, pentru că le-ar putea schimba viața, uneori și în rău. Elevii au ascultat cu mult interes experiențele de viață ale deținuților și au plecat mai conștienți de consecințele pe care le-ar putea avea faptele lor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea