Lucrarea de regularizare a pârâului Bascov va fi realizată în 2019

# Lista obiectivelor de investiții propuse de ABA Argeș-Vedea
Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea are în lucru mai multe lucrări propuse pentru a fi realizate în acest an. O parte dintre ele au fost începute încă din 2018.
O lucarare începută anul trecut este „Reegularizare râu Cotmeana la Lunca Corbului și pârâu Vârtej, afluent al râului Cotmeana, în localitatea Băbana”. Valoare totală investiție: 2.735.185 lei, bani de la bugetul de stat.  În acest an mai este un rest de executat de 500.000 lei.

O lucrare importantă, începută încă din anul 2018, este „Regularizare pârâu Bascov, amonte de confluența cu râul Argeș”. Valoare totală a investiție este de 7.044.108 lei, bani de la bugetul de stat.

„Știm foarte bine că în 2014 au fost probleme foarte mari în zona respectivă. Anul trecut s-au făcut lucrări în valoare de peste 1,6 milioane lei. În acest an s-au alocat restul banilor. Scopul investiției este executarea lucrărilor de stopare a eroziunilor malurilor și recalibrarea albiei pârâului Bascov”, a precizat directorul ABAAV, Bogdan Gorunescu (foto). Administrația Bazinală de Apă mai prevede în acest an lucrări din surse proprii pentru lucrarea „Extindere și reparație, Regularizare Valea Drăghici, comuna Mihăești”. Lucrarea este începută în 2018 și urmează a fi realizată în acest an, fiind alocată suma de 2.500.000 lei. Valoarea totală a investiție fiind de 4.000.000 lei. În 2019 se va finaliza și o altă lucrare, începută încă din anul 2011: „Regularizare și consolidare râu Vedița în localitatea Vedea”.

Lucrări începute în 2019

ABAAV a stabilit și obiectivele de investiții propuse a fi începute din acest an. Este vorba despre: „Regularizare pârâu Budeasa, comuna Budeasa, mal drept acumulare Mărăcineni”, cu o valoare totală de 3.735.000 lei. Lucrarea se dorește a fi executată până la sfârșitul anului. De asemenea, „Amenajarea râului Argeș pe sectorul Barajului Golești – baraj Ogrezeni în vederea stabilizării albiei” este o altă lucrare care se dorește a fi gata până la sfârșitului anului 2019. Valoarea totală a investiției este de 3.500.000 lei.
O lucrare importantă, care va fi începută în 2019 și care este executată pe o perioadă mai îndelungată de timp, este „Punerea în siguranţă a Barajului Goleşti”. Investiția are o valoare de 8.492.229 lei, din care 2 milioane sunt asigurate din surse proprii, în acest an. Se vor face lucrări de reabilitare a barajului Golești: repararea betoanelor la suprastructură, refacerea căii pe pod, recondiţionarea parapetului pietonal, repararea trotuarelor, precum şi refacerea rampelor de acces în zonele cu degradări.
Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea