Dr. Viorel Enache: „CJ Argeș a cheltuit 5,9 milioane pentru achiziționarea de aparatură medicală”

Medicul Viorel Enache, consilier judeţean, a făcut mai multe precizări la conferința de presă a PSD Argeș pe tema salariilor din sistemul medical, dar și despre investițiile din unitățile sanitare din județ.  Acesta a precizat că salariile medicilor sunt acum la nivelul altor țări din Uniunea Europeană. Dr. Enache recunoaște că acesta este doar un pas spre mai bine, adevărata problemă fiind acum investițiile în infrastructura sanitară.
„Guvernul a mărit salariile medicilor și asistentelor acum un an. Le-a mărit într-un procent suficient de mare,  în așa fel încât salariile sunt comparabile cu unele țări din Uniunea Europeană. Nu știu dacă vom reuși să întoarcem înapoi cei aproape 15.000 de medici care au plecat, în intervalul de timp 2007-2017, conform celor precizate de Colegiul Medicilor, dar cel puțin nu mai pleacă cei care termină facultățile de medicină din România. Dar nu este suficient. Reforma nu se oprește doar la nivelul personalului medical. Trebuie continuată într-o componentă importantă - infrastructura sanitară. Mă gândesc în primul rând la spitale... Județul Argeș este un județ care a beneficiat de mai multe investiții majore în ceea ce privește infrastructura. Mă gândesc și la Spitalul de la Mioveni, spital construit de jos, cu eforturi materiale de la nivelul Consiliului Local și de la buget, lucru pentru care cred că merită felicitat domn primar Georgescu și cei care s-au implicat”, a precizat medicul  Enache.

Ce bani a acordat CJ Argeș spitalelor din subordine, în 2018

Acesta  a făcut referire și despre  investițiile Consiliului Județean Argeș  în spitalele subordonate.
„Cele 9 spitale care sunt ale CJ Argeș au beneficiat de multe investiții în infrastructură. La nivelul Consiliului Județean Argeș, în 2018, s-au cheltuit 5.647.000 lei pentru întreținerea și funcționarea spitalelor din subordine. Aproape 5.900.000 pentru achiziționarea de aparatură medicală sau cofinanțare pentru aparatura medicală finanțată prin programele Ministerului Sănătății și 5.200.000  cheltuieli de investiții”, a mai precizat medicul Viorel Enache.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea