Fostul șef de la Apele Române a dat în judecată instituția

# Adrian Moisescu (foto) a fost demis pentru că a participat la o conferință de presă a PNL Argeș

Pe rolul Tribunalului Argeș  a fost înregistrat, recent, procesul în care Adrian Moisescu, fost director al Administrației Bazinale de Apă Argeș, contestă decizia de concediere ce a fost luată în urma unor dezvăluiri făcute într-o conferință de presă, conferință desfășurată la sediul PNL. Procesul are un prim termen pe 12 aprilie.
Ce s-a întâmplat, de fapt? La acea conferință de presă, Adrian Moisescu, pe atunci în concediu, a afirmat  că șeful Apelor Române (ANAR) conduce instituția fără să aibă pregătirea necesară. De altfel, șeful ANAR, Victor Sandu, a candidat la concursul pentru postul de director al ABAAV, unde l-a avut ca adversar pe Moisescu. Moisescu  l-a contestat puternic, iar candidatura lui Sandu a fost respinsă. Totuși, concursul nu a desemnat un câștigător, Moisescu fiind nemulțumit de componența comisiei de concurs și retrăgându-se din examen prin neparticipare.
Victor Sandu este venit, pe turnanta pesedistă, în Administrația Apelor, el fiind, așa cum s-a scris anterior, pe larg, chiar coproprietar cu Mircea Drăghici pe un teren la munte. Victor Sandu s-a înscris la concursul respectiv, comisia însărcinată cu soluționarea concursului fiind formată, desigur, din propriii subalterni. Și șeful ABAAV de la Pitești, fără nicio legătură, se pare că este vecin cu același deputat PSD-ist. Gorunescu, așa cum, de asemenea, s-a scris pe larg, este inginer metalurgist de profesie, profesie ce nu figurează în nomenclatorul de meserii al Apelor Române.
Uluitor, în urma conferinței de presă cu pricina, Adrian Moisescu este dat afară din serviciu, deși, între timp, devenise doctor în monitorizarea  construcțiilor hidrotehnice. Dezvăluirile acestuia, făcute publice, au deranjat atât de tare pe șefii săi, încât aceștia au decis să îl tragă pe linie moartă.
În aceeași perioadă, deputatul de Argeş, Ionuț Moșteanu (USR), a formulat o întrebare adresată lui Ioan Deneș, ministrul Apelor și pădurilor, solicitând clarificări privind suspiciuni de angajări ilegale la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea. Deputatul susține că mai mulți cetățeni i-au semnalat că lui Bogdan Gorunescu i se deleagă sarcini de director la ABAAV, pe baza unui  concurs în care nu au fost respectate prevederile legale. Bogdan Gorunescu  este angajat inginer la Departamentul Managementului Resurselor de Apă – Serviciul Avize Autorizații pe baza unui interviu susținut la Administrația Națională Apele Române, postul de concurs pentru care a candidat acesta nefiind publicat nici măcar pe site-ul ANAR.
„Angajarea domnului Gorunescu Bogdan Florin s-a făcut prin nerespectarea prevederilor H.G. 286/23.03.2011 – acest lucru este susținut și de faptul că pe site-ul ANAR nu a fost publicat postul pentru concurs și nici în Monitorul Oficial al României. Angajarea domnului Gorunescu Bogdan Florin s-a făcut prin nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă 2016-2018. În fapt se menționează că domnul Gorunescu Bogdan Florin este de profesie inginer metalurg (știința  și ingineria materialelor), profesie care nu se regăsește în nomenclatorul de meserii al ANAR. Ca urmare vă solicit demararea unei acțiuni de verificare a corpului de Control al Ministerului la Administrația Națională Apele Române”, apare scris în interpelarea adresată ministrului Apelor și Pădurilor de Ionuț Moșteanu
La nici o lună de la sesizarea deputatului USR de Argeş, ministrul Deneş îi răspunde, halucinant!!! că a fost demarat un control în acest sens la ABAAV Argeş, de către Corpul de Control al ministrului: „…s-au constatat potenţiale încălcări ale legislaţiei în vigoare privind angajarea personalului ABAAV…dispunându-se în acest sens luarea măsurilor legale care se impun”, sună răspunsul ministrului Ioan Deneş.
Contactat, săptămâna trecută, de redactorii ATITUDINE ÎN ARGEȘ, Adrian Moisescu nu a dorit să comenteze, în nici un fel, situația. ”Este, da, un proces pe rol, voi spune acolo ceea ce am de spus”, a adăugat Adrian Moisescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea