Pe 16 aprilie, instanța decide dacă Transfăgărășanul va fi deschis mai devreme de 1 iulie

Procesul intentat de mai mulți agenți de turism împotriva Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru deschiderea Transfăgărășanului mai devreme de 30 iunie se apropie de final. Dosarul a rămas în pronunțare. Magistrații Curții de Apel Pitești au amânat pronunțarea pentru marți, 16 aprilie. Pe parcursul procesului, CNAIR a trebuit să răspundă și la mai multe întrebări cu privire la decizia instituției de a deschide Transfăgărășanul abia la 1 iulie, după ce instanța a admis unuia dintre reclamanți proba cu interogatoriu. Mai mulți oameni de afaceri din Argeș au chemat în judecată CNAIR cerând modificarea regulamentului de funcționare al DN 7C – Transfăgărășan.
Este vorba despre articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 - Piscul Negru - și km 130 - Bâlea Cascadă - în perioada 1 noiembrie – 30 iunie. Trei dosare au fost deschise pe această speță în instanțele din Argeș, două dintre solicitări fiind respinse. Agenții de turism au depus recurs urmând ca procesele să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Solicitarea agenților de turism este ca Transfăgărășanul să fie deschis în momentul în care nu mai există pericole pe acest sector de drum. „Dorim să deschidem Transfăgărășanul în momentul în care nu mai apar în monitorizarea nivometeorologică pericole pentru zona noastră. Nu cerem nimic extraordinar. Într-adevăr dorința noastră este să îl ținem deschis tot timpul. Ne dorim ca lumea să se bucure de fumusețea Transfăgărășanului în perioada de primăvară când este superb.”, preciza pentru „Atitudine în Argeș”, omul de afaceri Dumitru Grecu, reprezentantul societății Selectra SRL, parte reclamantă în dosar.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea