Rectorul Chirleșan, despre viitorul cămin de la UPIT: „Așteptăm să vedem cum se mișcă Guvernul”

UPIT a rămas în ultimele șapte universități din țară care vor primi finanțare pentru realizarea unor cămine studențești. Este vorba despre proiectul „Construire cămin studențesc”, care se va realiza pe strada Târgul din Vale din Pitești, în imediata apropiere a Universității, în spatele Rectoratului. Finanţarea va fi asigurată prin Compania Naţională de Investiţii.
Terenul pe care se realizează investiția este în suprafața de 31.340 mp, conform Certificatului de Urbanism emis în octombrie 2018. Se propune construirea unui imobil cu regim de înălțime de P+4+5E retras, cu funcțiune de clădiri civile publice de locuit colective – cămine studențești.
Căminul va fi destinat cazării studenților Universității, în camera cu două locuri, dotată cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon. Căminul va avea 224 de locuri de cazare.
„E o poveste în care noi am băgat deja o grămadă de bani . Trebuie să plătim tot feluri de avize. Compania Națională de Investiții, cea care se îngrijește de povestea asta cu căminul, ne mai solicită documente. Acum două săptămâni a fost o ședință la București cu cei care au rămas în cursă pentru acest proiect, pentru că Upit-ul a rămas pe lângă alte 6 universități doar. Așteptăm cu interes să vedem cum se mișcă Guvernul”, susține rectorul Universității Pitești, Dumitru Chirleșan.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea