Elevi de la „Dinicu Golescu”, înșelați de o fostă profesoară

# Aceștia au dat câte 475 euro/ persoană pentru organizarea unei excursii.  S-au ales doar cu banii dați

Caz revoltător la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung. Un fost cadru didactic al liceului  a păcălit zeci de elevi. Le-a luat banii pentru o excursie, însă, în final, nu a mai organizat nimic! La începutul lunii aprilie 2019, o profesoară  a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Doina Maria S. a predat limba franceză la „Dinicu Golescu” până în 2013, când s-a pensionat. De atunci, aceasta a continuat să predea la liceu, până în anul 2017, în baza unui contract de colaborare.  Profesoara era cunoscută pentru faptul că organiza diferite excursii pentru elevii liceului. Așa se face că spre sfârșitul anului 2016, aceasta a informat mai mulți elevi ai Colegiului Național „Dinicu Golescu” despre intenția de a organiza o excursie cu autocarul în Franța, Belgia și Germania, pe o durată de 12 zile, între 11-22 august 2017. Elevii au fost interesați de idee și au oferit  câte 475  de euro/persoană. 36 de elevi au oferit, în total, peste 17.000 de euro. Însă, cu o zi înainte de organizarea excursiei, când elevii terminau de făcut bagajele, a venit vestea cea proastă. Profesoara i-a anunțat că excursia a fost anulată, și că urmează să le înapoieze banii.
Revoltați, părinții copiilor au depus plângere penală împotriva cadrului didactic. Pe fir au intervenit anchetatorii, iar profesoara a fost trimisă, în aprilie 2019, în judecată pentru înșelăciune. Nici până în acest moment elevii nu și-au primit banii înapoi. „În perioada februarie - august 2017, inculpata a indus în eroare mai mulți elevi în legătură cu organizarea  unei excursii prin intermediul unei agenții de turism”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.
În urma cercetărilor s-a constat că femeia a achitat doar 5.710 euro agenției de turism pentru excursie. Ce ar fi făcut cu restul banilor? Povestea este una incredibilă!

Naivitatea a costat-o „scump” pe profesoară

Naivitatea o costă scump pe fosta profesoară de la Dinicu Golescu. În loc să se bucure de pensie, cadrul didactic este urmărit de mai multe necazuri. Totul ar fi plecat după ce aceasta a intrat în contact cu persoane din străinătate, în urmă cu mai mulți ani. Câștigându-i încrederea, persoane necunoscute din Franța i-au promis profesoarei că îi vor lăsa moștenire sute de mii de euro. Cadrul didactic a mușcat momeala, iar escrocii au profitat de naivitatea sa. În schimbul moștenirii ipotetice, femeia trebuia să le trimită mai multe sume de bani, lucru pe care l-a și făcut. Moștenirea promisă i-a luat mințile, iar aceasta a ajuns să trimită necunoscuților din Franța până și restul de bani ai elevilor pentru organizarea excursiei promise. Acum, femeia este bună de plată!

Ce spune conducerea liceului despre cazul revoltător

După doi ani de la săvârșirea faptei, elevii nu și-au recuperat încă banii. Aceștia s-au constituit părți civile în dosar.
”Nu mai era angajatul școlii în momentul în care a făcut lucrul respectiv.  Dânsa avea o colaborare cu noi. Era de mult profesor pensionar. Am avut niște ore neocupate de latină, la un moment dat, și a fost încadrată dumneaei. Nu îmi mai amintesc foarte bine, eram de puțin timp eu în managementul unității de învățământ. Nu mai știu ce s-a întâmplat. Oricum, excursia nu era organizată de către școală. Pur și simplu, s-a ocupat în nume propriu. Nu am avut niciun fel de amestec noi, ca instituție de învățământ, cu organizarea. Am înșeles că mai mulți elevi din toată școala i-au oferit sume de bani. Nu am putut să o sancționăm în vreun fel, pentru că, la momentul respectiv chiar îi expirase contractul de colaborare”, ne-a precizat profesoara Magdalena Dorcioman, director adjunct la Colegiul Național „Dinicu Golescu”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea