Mesaj emoționant pentru actuala echipă a FC Argeș

# Bogdan Argeș Vintilă: „Când nu știi încotro te îndrepți, uită-te în urmă, vezi cine ai fost și cine trebuie să devii!”
Săptămâna trecută, FC Argeș a aniversat 40 de ani de la câștigarea celui de-al doilea titlu din istoria clubului. Evenimentul a fost marcat la Muzeul Judeţean Argeş care a organizat expoziţia " FC ARGEŞ-CAMPIOANA ROMÂNIEI ediţia 1978-1979 (4 decenii)”. Au răspuns prezent invitaţiei organizatorilor fostele glorii ale grupării din Trivale, actualii fotbalişti, antrenorii şi conducătorii echipei şi personalităţi ale Piteştiului care de-a lungul timpului au avut legătură cu echipa pentru care Nicolae Dobrin a scris istorie.
Într-un moment în care FC Argeș este „blocat” în liga secundă de fotbal, luptându-se  abia pentru un „onorabil” loc 5 , într-o perioadă în care se caută soluții pentru ca din următorul sezon să obțină dreptul de promovare, s-a simțit nevoia de a i se arăta actualei echipe o pagină din istoria clubului. Și cine ar fi putut să facă acest lucru cel mai bine decât foștii mari jucători ai FC Argeș. Marin Radu II, Viorel Moiceanu, Mihai Zanfir, Doru Toma, Gheorghe Chivescu şi Nicolae Radu III şi-au adus aminte cu plăcere de acele momente care au contribuit la obținerea celui de-al doilea titlu de campioană a României, în ediția 1978-1979, după cel obținut în sezonul 1971-1972.  La expoziţia de la muzeu, au mai fost prezenţi maseorul Nicolae Gagiu, care a lucrat timp de 40 de ani la FC Argeş, Mihai Ianovschi, Tănase Dima, antrenorul secund alături de care Piteştiul a câştigat primul titlu, sau Bogdan Argeş Vintilă, fostul portar care a evoluat cu FC Argeș în 1998 în Cupa UEFA.
Un mesaj mai aparte, transmis către actualii jucători ai echipei, dar și către conducerea clubului, i-a aparținut fostului portar Bogdan Argeș Vintilă.
„În momentele în care nu știi încotro te îndrepți, nu știi ce ai de făcut, uită-te în urmă, vezi istoria, vezi cine ai fost, și cine trebuie să devii! Pentru că nu sunt doar obiecte: o diplomă, o cupă –  ele reprezintă o muncă întreagă a unei generații și este datoria celor care vin din urmă să continue această tradiție!”.

FC Argeș - încotro?

În cadrul evenimentului de la Muzeul Județean a fost prezent și Dragoş Şerban, directorul executiv al FC Argeş. Acesta a precizat și care este miza clubului pentru următorul sezon: o structură care să ofere echipei prezența în primul eșalon:  “Ne dorim cât mai multe evenimente de acest gen, să ne întâlnim şi să socializăm, să vorbim despre trecut, prezent şi, de ce nu, să facem planuri pentru viitor. De-a lungul istoriei sale, acest club frumos a trecut prin multe perioade bune, dar au fost şi momente grele. În 2017 Primăria Piteşti a recuperat brandul şi povestea merge mai departe. Se lucrează la acea structură care să ofere echipei FC Argeş prezenţa în eşalonul superior. Vă urez să veniţi la stadion şi să ne bucurăm împreună de cât mai multe succese ale echipei noastre”.
Deși în sezonul 2018-2019, conducerea clubului a vorbit de mai multe ori de exemple de posibili finanțatori care să vină la echipă, în cele din urmă s-au adeverit ca fiind toate doar zvonuri. Următoarea soluție a municipalității este înființarea unei asociații club sportiv de drept privat, cu ajutorul căreia echipa piteșteană să obțină dreptul de promovare în prima ligă. Rămâne de văzut ce se va reuși...
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea