Luptă pentru putere la Vlădești, între doi membri PSD! Viceprimarul a fost schimbat din funcție la propunerea primarului

Circ la Vlădești! Primarul Cristian Hristu Dică (PSD) a propus într-o ședință extraordinată a Consiliului Local schimbarea din funcție a viceprimarului Iustinian Leonard Șerban, tot din partea PSD. În ședința extraordinară a Consiliului Local Vlădești din data de 12 iunie 2019, Șerban a fost demis din funcție, după ce 9 consilieri au votat „pentru”, 2 au votat „împotrivă”, respectiv o abținere – a viceprimarului. Leonard Șerban a rămas doar consilier local în comună, asta după ce din august 2017 și până în octombrie 2018 a deținut funcția de viceprimar cu atribuții de primar, după ce actualul edil fusese demis de Prefectura Argeș. Amintim că primarul Cristian Dică Hristu (foto dreapta) a pierdut definitiv procesul cu ANI, dar a câştigat în instanţă revocarea ordinului prefectului de Argeş, prin care a fost suspendat din funcţie înainte de termen. În august, 2017, Prefectura Argeş a emis ordinul de încetare a mandatului pentru acesta. În cele din urmă Curtea de Apel Pitești l-a repus în funcție  un an mai târziu, în octombrie 2018. De aici, a plecat, de altfel, și animozitatea dintre viceprimar și primar, fiecare dorind funcția de prim-gospodar al comunei pentru el.

Fostul viceprimar:  „După  întoarcerea în funcție a început îmi facă zile fripte în cadrul Primăriei”

Ca situația să fie și mai hilară, timp de câteva luni, în anul 2017, pe timpul suspendării, primarul a fost chiar consilierul personal al viceprimarului. Drept „răsplată”, acum a rămas doar consilier local. O adevărată telenovelă!
„În 2016, după mai multe insistențe ale domnului primar, am acceptat să îl ajut și să fiu ales în funcție de viceprimar. În anul 2017 dumnealui a fost suspendat prin ordin al prefectului. Eu, ca un bun samaritean, l-am angajat la vremea lui 2017, pe postul de consilier personal. După ce dumnealui a fost condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare, a ieșit pe o perioadă de un an și 2 luni din politică și s-a retras și din funcția de consilier personal. În tot acest timp, eu nu mi-am luat viceprimar și am încercat să duc la bun sfârșit proiectele începute de domn primar, precum și multe alte proiecte începute de mine, în această scurtă perioadă. După  întoarcerea domnului primar, de la sfârșitul lui octombrie 2018, acesta a tot încercat să îmi pună diverse piedici. Să îmi facă zile fripte în cadrul Primăriei! Eu am tăcut și mi-am văzut de activitatea mea. Ulterior, în Joia Mare, până în Paște, dl primar mi-a cerut demisia. Și atunci l-am întrebat, în prezența doamnei secretar, pe ce motiv.  Mi-a spus că strict politic: „că m-am interesat de el, că îl sap pe la spate”. I-am spus că nu îmi dau demisia. A urmat pe 12 iunie ședința extraordinară de Consiliu Local Vlădești. Am fost demis la limită cu 9 voturi. Am contestat decizia la instituția Prefectului. O să contest și în instanță dacă e cazul”, ne-a precizat Leonard Șerban.

Cristian Hristu Dică: „Nu a mai avut susținerea Consiliului Local și cu asta, basta!”

L-am întrebat și pe actualul primar cum s-a ajuns la cearta asta, între doi membri PSD. „Eu sunt la PSD, el nu știu dacă mai e. Nu a mai avut susținerea Consiliului Local și cu asta, basta! Eu l-am propus în funcția de viceprimar, l-am susținut, dacă  Consiliul Local nu îl mai dorește, ce să mai fac? Motivele: considera că trebuie să fie primar, nu vice! A uitat că trebuie să revină înapoi. (...) Toată conducerea PSD Argeș a fost informată, nu se iau  măsurile de capul meu. Până la urmă facem parte dintr-un partid! Nu voi mai pune viceprimar pentru mandatul acesta, cât a mai rămas. Adică eu nu voi mai propune, dar nu știu ce va face Consiliul Local”, a precizat edilul Hristu Dică.
Cum în ultima vreme a apărut și zvonul că ar putea să candideze la viitoarele alegeri din partea PNL, Cristian Hristu Dică a precizat: „ Asta, tot el a  aruncat-o pe piață! Eu sunt președintele PSD Vlădești, la ora actuală! Vehiculările sunt intoxicări făcute de el. Nu a mai vrut să accepte funcția de viceprimar, i se pare suspect că m-am întors înapoi”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea