Viceprimarul comunei Lereşti este cercetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru fals în declaraţii

# A.N.I. a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung # Viceprimarul Ion Dragomir: ”Este o şicană politică de la primar şi de la secretară”. Neînţelegerile dintre primarul comunei Lereşti, Gheorghe Tonghioiu, şi viceprimaurul Ion Dragomir sunt deja de notorietate. Numeroase plângeri pentru abuz în serviciu, fals, uz de fals şi altele au fost formulate de reprezentantul PRM, viceprimarul Dragomir, în contra primarului PDL-ist Tonghioiu. Iată însă că A.N.I. l-a luat, de data aceasta, pe Ion Dragomir la puricat. Acesta este convins că i se trage de la primar şi de la secretară. Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii cu privire la săvârşirea de către domnul ION DRAGOMIR, viceprimar al Comunei Lerești, Județul Argeș, a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010 în ceea ce privește informarea persoanelor evaluate, domnul ION DRAGOMIR fiind informat, prin adresa nr. 44115/G/I.I./05.04.2011 (confirmare de primire din data de 07.04.2011), despre declanșarea activității de evaluare, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 14.04.2011, domnul ION DRAGOMIR a depus la dosarul de evaluare o serie de documente.
Conform prevederilor art. 21 din Legea nr. 176/2010, inspectorul de integritate a constatat, în urma evaluărilor demarate la data de 17.11.2010, existența indiciilor privind săvârşirea de către domnul ION DRAGOMIR a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, ca urmare a declarării necorespunzatoare a adevărului cu privire la veniturile dobândite şi proprietățile deţinute, după cum urmează:
- în declarațiile de avere completate și depuse de către domnul ION DRAGOMIR în perioada 2008 - 2010:
# nu au fost menționate veniturile realizate în anii fiscali 2007, 2008 și 2009, în calitate de Viceprimar al Comunei Lerești, respectiv, în calitate de angajat al unei societăți comerciale;
# mențiunile cu privire la veniturile realizate de soția acestuia, doamna Silvia Dragomir, în perioada 2008 – 2010, nu corespund realității; 
# acesta nu a menționat un autoturism marca Chevrolet Kalos, aparținând soției acestuia, datoriile în cuantum de 60.860 LEI și 4.350 EURO, respectiv, o anexă imobil în suprafață de 245 mp, situată în Comuna Lerești, Sat Pojorâta.


Având în vedere cele de mai sus, a fost dispusă sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu privire la posibila săvârşire de către domnul ION DRAGOMIR, Viceprimar al Comunei Lerești, Județul Argeș, a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României.
# Ce se întâmplă cu această sesizare a ANI, domnule viceprimar? Cum este cu declaraţia incompletă de avere pe care aceştia o invocă ?
Viceprimar: Nu au nimic ei cu mine, este de la primarul nostru. Toată ziua mă sâcâie.
# De unde ştiţi că este de la primar?
Viceprimar: Păi nu m-au chemat, domnule, la Bucureşti? De unde să fie din altă parte?
# Poate s-au autosesizat…
Viceprimar: Păi de ce să se autosesizeze, domnule, ce am făcut eu? Ce am făcut eu mai mult decât orice om normal? Am o casă, o maşină, un copil şi o nevastă. Ce am făcut oare? Muncesc de 36 de ani.
# Nu aţi declarat nişte venituri, o maşină şi un imobil…
Viceprimar: Păi sunt la firmă, domnule, cum să le trec la mine?
# Aşa scrie…
Viceprimar: Oricum nu e adevărat. Am declarat tot. Şi maşina, pe care o am de şase ani de zile. Este un Chevrolet Kalos, un nimic de maşină…
# Bănuiţi atunci că este ceva politic la mijloc?
Viceprimar: Este o şicană politică de la primar şi de la secretară. Pentru că nu le accept toate măgăriile. Cu ce am încălcat eu legea, domnule, cu faptul că am un Chevrolet care de nou a costat 5.000 de euro? Păi dacă aveam din acela de 200.000 de euro era altceva, dar aşa?!...
Vom reveni cu amănunte.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea