Nici intervenția Ministerului Tineretului și Sportului nu a rezolvat problemele din centrele de agrement din Argeș

# Taberele școlare s-au deschis, deși neconformitățile nu au fost remediate în totalitate
Au început, din weekend-ul trecut, taberele de vară la cele două centre de agrement din Argeș: Corbeni și Nucșoara. Și în acest an, ca și în ultimii ani, de altfel, deficiențele din aceste centre nu au fost remediate în totalitate la sosirea copiilor. Asta în situația în care, la Centrul de Agrement din Corbeni au venit în control, recent, până și reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, prin secretarul de stat Remus Munteanu, împreună cu autoritățile locale. Dar atunci când sumele primite de la minister pentru renovări şi reparaţii curente sunt… ridicole de mici și rezultatele sunt dezamăgitoare. În continuare vă prezentăm ce deficiențe au fost găsite la cele două tabere, aflate în administrația Direcției Județene de Sport și Tineret Argeș, instituție condusă de Liviu Popescu, și câte din acestea au fost remediate. Vă lăsăm pe voi, cititorii noștri, să comentați dacă se merită să vă trimiteți copiii în astfel de tabere.

Igrasie în camere și lenjerii vechi

Serviciul de Control în Sănătate  Publică, din cadrul DSP Argeș, a desfășurat pe 13 iunie un control la Centrul de Agrement Corbeni. A curs cu... deficiențe, de la igrasie, la lenjerii vechi:
- „Blocul alimentar și spațiile de cazare (camerele 2,3,4 ) prezintă pe alocuri igrasie, necesitând operațiuni de igienizare;
- O parte din lenjerie este veche și uzată;
- Sistemul de colectare a apelor meteorice (cele care provin din precipitații) este deteriorat, ceea ce a determinat exfolierea pereților exteriori;
- Fosa pentru colectarea apei uzate nu a fost vidanjată;
- Nu sunt montate plase de protecție contra vectorilor la ferestrele de la blocul alimentar;
- Nu s-a verificat calitatea apei distribuită în unitate;
- Nu au fost efectuate operațiuni de dezinsecție-deratizare;
- Nu se asigura asistența medicală”, arăta DSP Argeș.

Pentru aceste  neconformități s-au impus  măsuri de remediere până la data de 5 iulie. DSP Argeș a efectuat un nou control la data de 9 iulie, când s-a constatat ca au fost remediate  doar o parte dintre deficiențe. „Nu a fost reparat sistemul de colectare a apelor meteorice, a perilor exteriori și a montării plaselor de protecție contra vectorilor la ferestrele de la blocul alimentar. S-a aplicat o sancțiune contravențională Avertisment”, informează DSP Argeș.
În schimb, la Centrul de Agrement Nucșoara, Serviciul de Control în Sănătate  Publică a efectuat un prim control la data de 20 iunie. Și aici au fost constatate mai multe neconformități:
- „Peretele exterior de la nord prezintă igrasie, fapt datorat copertinei deteriorate;
- Nu se asigura lenjerie în număr suficient;
- Pereții și plafonul din spălătorul blocului alimentar prezintă igrasie și mucegai;
- Nu s-a verificat calitatea apei distribuită în unitate;
- Fosa pentru colectarea apei uzate nu a fost vidanjată;
- Nu  se asigura materiale igienico-sanitare;
- Nu  se asigura asistență medicală”, informează DSP Argeș.

La recontrolul efectuat în data de 9 iulie, s-a constatat ca au fost remediate deficiențele anterioare, cu excepția reparării copertinei și igienizării peretelui exterior.
Conform informării din partea Directiei Județene pentru Sport și Tineret Argeș,  activitatea  în taberele Corbeni și Nucșoara se va desfășura până pe 1 septembrie 2019.  În general, la Nucşoara sunt organizate tabere sociale şi tabere destinate copiilor cu dizabilităţi, iar la Corbeni – tabere naţionale (de meşteşuguri, şah şi teatru dramatic).
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea