În Argeș sunt în vigoare 55 de ordine de protecție

Începând cu luna decembrie 2018, legislaţia privind violenţa domestică a fost modificată şi completată (prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018), fiind reglementată modalitatea de intervenţie a poliţiştilor în cazurile de violenţă domestică şi emiterea Ordinului de protecţie provizoriu de către aceştia.
Astfel, poliţiştii pot emite ordinul de protecţie provizoriu, prin care se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecţie a victimelor.
Indiferent de modul de sesizare, poliţiştii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor şi pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Ei observă şi adresează întrebări cu privire la starea fizică a persoanelor implicate şi, dacă se impune, solicită intervenţia echipelor medicale. Informează atât victima, cât şi agresorul, cu privire la drepturile şi obligaţiile lor şi măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situaţiei de fapt.
Faţă de agresor, poliţistul, prin ordinul de protecţie provizoriu, poate dispune evacuarea temporară din locuinţă, dar poate impune şi alte obligaţii sau interdicţii, şi anume: păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de resedinţă, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliţie a armelor deţinute de acesta.
„După primele șase luni ale anului în curs au rămas în vigoare 55 de ordine de protecție, la începutul perioadei fiind în curs măsurile stabilite în 32 de ordine de protecţie, 50 au fost emise, iar 27 și-au încetat aplicabilitatea ca urmare a expirării termenului legal sau a duratei măsurii de protecție.”, informează IPJ Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea