Topul averilor șefilor de partid din Argeș

# Pe inventar găsim bijuterii de mii de euro, conturi grase, terenuri şi case de vacanţă

Președinții organizațiilor politice județene se remarcă fie prin atitudinea și spiritul de echipă de care dau dovadă, fie prin relațiile pe care le au la nivel central sau pur și simplu prin averile pe care le dețin. O parte dintre ei, cei care dețin funcții publice, și-au actualizat recent, în iunie 2019, declarațiile de avere. Ținând cont de acest lucru am realizat un top al averilor deținute de politicienii aflați în fruntea partidelor din Argeș. Pe inventar găsim bijuterii de mii de euro, conturi grase, terenuri şi case de vacanţă.

La categoria autoturisme, președintele PMP Argeș se remarcă cu o... Dacia 1300

Președintele PMP Argeș, consilierul județean Cătălin Bulf, are cea mai impresionantă avere dintre toți liderii politici din județ. Conform ultimei sale declarații de avere, acesta este proprietarul a patru terenuri agricole, un teren forestier și patru terenuri intravilane, în Moșoaia, Dârmănești, Bradu, Pitești sau București. Deține un apartament în Pitești și o casă de locuit în București. În schimb, la capitolul autoturisme, Bulf a trecut în declarația de avere un… autoturism Dacia 1300, fabricat în 1996. Deține trei conturi curente în valoare totală de 103.483,75 lei și depozite bancare de 750.247,51 euro.

Liderul PSD Argeș - casă de vacanță de 554 mp

Președintele PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca, deține, conform ultimei declarații de avere din acest an, un teren intravilan în Pitești, în suprafață de 371 mp, și un teren intravilan+agricol situat în Ștefănești, în suprafață de circa 0,5 hectare. În Pitești deține o casă de locuit de 94 mp, iar în Ștefănești două case, una de 91 mp, și o alta, considerată a fi de vacanță, de... 554 mp. La categoria autoturisme, acesta deține un Jeep, fabricat în 2015, dar achiziționat prin contract de vânzare cumpărare în decembrie 2016. Valeca are și o colecție de timbre, cu o valoare de  5000 euro, iar împreună cu ceilalți membrii ai familiei deține bijuterii de 9.000 euro. Acesta deține la o bancă trei depozite bancare în valoare de 227.600 lei, 11.090 dolari și 66.580 euro, iar soția sa deține conturi în valoare 841.200 lei, cu peste 370.000 lei mai mult față de declarația de avere semnată în iunie 2018.

Liberalul Adrian Miuțescu deține terenuri și locuințe doar în Curtea de Argeș

Președintele PNL Argeș, consilierul județean Adrian Miuțescu, deține, împreună cu soția sa,  două terenuri intravilane în Curtea de Argeș, în suprafață totală de 3.597 mp, dar și două terenuri extravilane, în suprafață totală de 4.975 mp. Împreună cu familia sa are un apartament în Curtea de Arge, dar și o casă de vacanță de 131,3 mp. Acesta este posesorul unui autoturism Peugeot  407. Deține două conturi bancare în valoare totală de 203.912,96 lei. Miuțescu și-a împrumutat și un membru al familiei cu suma de 33.500 lei.

Președintele ALDE Argeș l-a împrumutat pe deputatul Andrei Gerea

Liderul ALDE Argeș, Simona Brătulescu - vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, deține, împreună cu soțul său, Aurel Brătulescu, un apartament în Pitești, de 37,43 mp. Conform declarației de avere semnată pe 14 iunie 2019, nu este proprietară de terenuri și nici de autoturisme. În schimb deține o motocicletă Honda Transalp. Recent, în martie 2019 a vândut o mașină Honda Accord cu suma de 8.500 euro. Simona Brătulescu nu are nici conturi în bănci, dar nici datorii. În schimb, aceasta l-a împrumutat cu 40.000 lei pe Andrei Gerea, fostul său șef pe linie de partid.

Liderii USR și PLUS nu dețin funcții publice

În ceea ce îi privește pe liderii USR Argeș, Adrian Ștefan Cîrstea, și PLUS Argeș, Dan Adrian Hodoș, cei doi sunt antreprenori și nu dețin funcții publice, nefiind obligați prin lege să-și depună declarațiile de avere. Ultimele lor declarații de avere provin de la alegerile parlamentare, respectiv alegerile locale din 2016. Adrian Cîrstea a fost atunci printre candidații USR la parlamentare, pe locul 6, iar Dan Hodoș a candidat ca independent la Consiliul Local al municipiului Pitești.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea