Sala Polivalentă din Piteşti, construită de firma care a realizat stadionul Ion Oblemenco și Cluj Arena

# O firmă din Sibiu a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii pentru construirea Sălii Polivalente din Piteşti. Desemnarea firmei câştigătoare – Con-A din Sibiu – a fost făcută pe 31 iulie. La licitație au fost înscrise 10 societăți.
Sala Polivantă din Pitești este în linie dreaptă. După ce va trece perioada în care pot fi depuse contestaţii, urmează să fie semnat contractul, iar firma câştigătoare se poate apuca de treabă.

Investiţia este suportată aproape integral de la bugetul de stat. 66 milioane lei, fără TVA, este valoarea estimată a proiectului.  Aceasta ar urma să fie construită pe strada Basarabiei şi să aibă o capacitate de circa 5.000 de locuri. În paralel, Primăria Piteşti va începe construcţia unui pasaj pietonal şi a unei parcări în aceeaşi zonă, pentru care a alocat deja 5 milioane lei. Un alt proiect pentru care primăria aşteaptă undă verde de la CNI este cel de modernizare a stadionului „Nicolae Dobrin”. CNI ar urma să finanţeze şi construcţia mai multor săli de sport în Piteşti.
CON-A este un grup de firme cu capital integral românesc, privat, fondat în martie 1990, ce îl are ca asociat unic şi totodată preşedinte pe ing. Mircea Bulboacă. În momentul de faţă CON-A este cel mai important constructor sibian şi printre primii constructori din România.  Printre obiectivele realizate de societatea sibiană amintim: Cluj Arena, noul stadion Ion Oblemenco din Craiova, Sala de sport multivalentă - Cluj-Napoca, Terminalul Aeroportului Internațional - Sibiu etc.
„Au fost 10 societăți înscrise la licitație. A fost declarată o societate care a realizat foarte multe obiective importante la nivel national. Contractul nu se va încheia până când nu se clarifică situația contestațiilor. Sperăm să fie semnat cât mai repede. Ar fi a patra sală polivalentă din țară care se construiește. O investiție foarte importantă. Este cea importantă construcție din Argeș, după Revoluție! Piteştiul merită o Sală Polivalentă modernă, aşa cum merită şi un stadion modern, iar «Nicolae Dobrin» va fi reabilitat şi modernizat tot cu bani de la stat”, ne-a declarat primarul Piteştiului, Cornel Ionică.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea