Tot mai mulţi locuitori ai judeţului se adresează electronic prefectului

# E-petiţie la Instituţia Prefectului Judeţului Argeş. Prefectul este reprezentantul Guvernului României în teritoriu. Aşa încât acesta trebuie să ia seama la toate nemulţumirile locuitorilor, indiferent de culoarea politică a primarilor din localităţile respective. Una din modalităţile de exprimare a acestor nemulţumiri – dar şi o modalitate de a cere lămuriri acolo unde este cazul – este şi modalitatea electronică. Mai exact – e-petiţie, formular electronic ce poate fi accesat de oricine din pagina web a instituţiei (www.prefecturaarges.ro). Iată ce probleme ridică, electronic, locuitorii din Argeş.
# Aş dori să ştiu cum poate stopa prefectul abuzurile unui primar de comună?
In baza legii, in cadrul controlului de legalitate, prefectul poate ataca la instanta de contencios administrativ dispoziţiile primarului considerate nelegale. Totodata, prefectul poate dispune realizarea unei verificări asupra modului în care primarul aplică şi respectată Constitutia, legile, ordonanţele, hotărârile Guvernului şi celelate acte normative şi poate dispune măsurile de intrare în legalitate sau poate sesiza organele abilitate.
# Cum pot discuta personal cu prefectul?
Prefectul Gheorghe Davidescu acordă cetatenilor audiente în fiecare zi de miercuri a saptamanii, incepand cu ora 8.30. Inscrierea la audintele prefectului se face cu o zi inainte sau chiar in ziua respectiva, inainte de inceperea propriu-zisa a audientelor, la Compartimentul de Relatii cu publicul ce-si desfasoara activitatea la parterul Palatului Administrativ.
# De ce la Primăria Călineşti Argeş ajutoarele alimentare au fost injumatatite in loc de 8kg de malai sau dat 4 kg,melcisori 4pungi a 4gr,faina 12 kg,zahar1kg,biscuiti 5pachiete.?
Sesizarea dvs cu privire la modul in care au fost distribuite de catre Primaria comunei Calinesti ajutoarele alimentare provenite din stocurile de intrerventie ale UE, a fost indreptata catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, institutie abilitata sa verifice acest aspect Despre concluziile verificarii vom fi informati atata noi, cat si dvs.
# De ce in Comuna Rateşti , Sat Nejlovelu , nu exista niciun mijloc de transport în comun către nicio direcţie , deşi există cerere?
Potrivit prevederilor art.2 şi art.3 din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, autonomia locală este unul dintre principiile în temeiul cărora se organizează şi funcţionează administraţia publică în unităţile administrativ-teritoriale, prin autonomie locală înţelegându-se dreptul şi capacitatea efectivă a autorităţilor administraţiei publice locale de a soluţiona şi de a gestiona, în numele şi în interesul colectivităţilor locale pe care le reprezintă, treburile publice, în condiţiile legii. O.G. nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, aşa cum a fost aprobată prin Legea nr.515/2002, stabileşte obligaţiile şi răspunderile care revin autorităţilor administraţiei publice locale pentru buna gospodărire a localităţilor, buna organizare şi funcţionare a transportului în comun numărându-se printre acestea. Totodată, potrivit art.7 din actul normativ sus-menţionat, consiliile judeţene sunt obligate să acorde asistenţă tehnică, sprijin şi îndrumare autorităţilor administraţiei publice locale, în condiţiile legii, pentru înfiinţarea, organizarea şi asigurarea bunei funcţionări a serviciilor de transport public local de călători, eficiente şi nepoluante. Consiliile locale şi primarii răspund de organizarea, conducerea, îndrumarea, coordonarea şi controlul întregii activităţi de gospodărire şi înfrumuseţare a localităţilor.  În acest context, soluţionarea aspectelor semnalate excede competenţelor legal stabilite Instituţiei Prefectului, fiind de competenţa autorităţilor administraţiei publice locale, aşa cum prevăd reglementările legale în materie.
# Am fost astazi 05.01.2011 la Primaria Bradu pentru depunerea unor acte de proprietate asupra unui teren, pentru a putea fi inregistrat. Toate bune si frumoase pana cand doamna secretara a primarului mi-a spus ca pe langa copiile normale, este necesar sa duc si copie legalizate dupa contractul de vanzare cumparare. Eu i-am spus doamnei ca nu le pot da un act in original, la care dansa mi-a raspuns ca "asta este decizia lor locala, daca imi convine bine, daca nu nu". Vreau sa stiu cum putem rezolva acest lucru?! O zi buna in continuare! Astept un rasuns din partea dumneavoastra!
Urmare petiţiei dumeavoastră, înregistrată la instituţia noastră sub nr. de mai sus, vă informăm următoarele:
Potrivit art.47, alin.1 din Legea nr.7/1996, republicată, privind legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare:
- cererea de înscriere în cartea funciară se va depune la birourile teritoriale ale oficiului teritorial şi va fi însoţită de înscrisul original sau de copia legalizată de pe acesta, prin care se constată actul sau faptul juridic a cărui înscriere se cere; copia legalizată se va păstra în mapa biroului de cadastru şi publicitate imobiliară.
# Buna ziua, as dori sa stiu daca in urma procesului cu primaria Budesa (pt un teren forestier cu o sup de 6,5 ha), proces pe cara experta DUMITRESCU VALERICA, l-a amanat 1 an fara sa depuna expertiza, voi primi acest teren vreodata ? pe el va mai fii arbori sau doar cioturi?
Primaria Comunei Budeasa ne aduce la cunostinta faptul ca ati refuzat amplasamentul stabilit de comisie si ocolul Silvic pentru suprafata validata autoarei Badescu Maria si v-ati adresat instantelor judecatoresti.
Avand in vedere faptul ca in prezent pe rolul instantei se afla o actiune depusa de mostenitorii autoarei, urmeaza ca dupa pronuntarea hotararii definitive si irevocabile, partile implicate sa procedeze conform deciziei instantei.
# Vă rog să îmi comunicati daca se va organiza concurs pt ocuparea posturilor vacante la Serviciul permise auto . totodata as dori sa ma informati care este traseul de examen la proba practica pt obtinerea permisului auto in orasul Curtea de Arges. va multumesc!
Vă comunicam ca pe raza municipiului Curtea de Arges, conform art. 31 din H.G. 1391/2006 Regulametul de aplicare a O.U.G. 195/2002, politia rutiera a stabilit ca proba practica se poate sustine pe toate arterele municipiului Curtea de Arges, avand ca punct de plecare parcarea Manastirii Curtea de Arges.
In ceea ce priveste organizarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante din cadrul serviciului va comunicam ca aceasta activitate este suspendata.
# Buna ziua, Ma numesc Sgardea Vasile din comuna Balilesti, sat Priboaia si as dori sa stiu care este stadiul dosarului meu pentru punere in posesie cu un hectar de padure. Dosarul a fost trimis de catre primaria Balilesti in luna noiembrie si as vrea sa stiu cand se va emite titlul de proprietate. Cu stima, Sgardea Vasile 0248/562021
Urmare petitiei dumneavoastra va facem cunoscut faptul ca propunerea de validare a fost returnata la comisia locala de fond funciar in vederea completarii potrivit art. 9 alin 5 lit. b din Legea nr 18/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, unde se precizeaza faptul ca la cerere se vor anexa "copii xerox de pe actele doveditoare ale dreptului de proprietate pentru suprafetele de teren solicitate in plus"

# Bună ziua, mă numesc Popa I Ionel si lucrez intr-o institutie publica din Pitesti. Doresc sa stiu urmatoarele in legatura cu aplicarea legii salarizarii unitare care la institutia unde lucrez se aplica altfel decat la prefectura, la consiliul judetean si la primaria pitesti 1 de ce la prefectura si la cons judetean este posibil sa se acorde tichete de masa, norma de hrana in timp ce la alte institutii publice din pitesti nu se acorda, motivatia avansata de fiecare data fiind lipsa banilor in legea salarizarii se scrie negru pe alb ca, spre ex tichete de masa nu se dau in 2011- daca este asa, cum se acorda? 2. de ce, spre ex la primaria pitesti, un portar, cu care de altfel nu am nimic personal primeste stimulent in timp ce eu care lucrez tot intr-o institutie publica nu am acest dreptt? astept raspuns cu multumiri
Salarizarea Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean Arges si a primariei municipiului Pitesti s-a stabilit in baza prevederilor legale in vigoare, incepand cu data de 01.01.2011, respectiv Legea nr. 285/2010 si Ordinul MMFPS/MAI nr. 42/77/2011. Din sesizarea dumneavoastra nu reiese institutia in care sunteti incadrat pentru a putea verifica situatia actuala a acordarii drepturilor salariale ale personalului.
# BUNA ZIUA,MA NUMESC ENACHE DIN MERISANI SAT DOBROGOSTEA.IN URMA VIITURI DIN 2005 RESPECTIV 2009 DRUMUL A DEVENIT IMPRACTICABIL SI AUTO SI PIETONAL, IN PREZENT ACCESUL LA LOCUINTELE DE PE ACEASTA ULITA SE FACE PRIN APA. AM FACUT NENUMARATE SESIZARI LA PRIMARIA MERISANI CONSILIU JUDETEAN SI PREFECTURA SI NICI UN REZULTAT.VA RUGAM SA NE SPRIJINITI PENTRU REABILITAREA DRUMULUI.ASTEPTAM RASPUNS VA MULTUMIM.
Urmare a petiţiei electronice , prin care solicitaţi sprijin în vederea remedierii drumului local din satul Dobrogostea, devenit impracticabil ca efect al stadiului avansat de degradare în care se află, vă comunicăm următoarele: Potrivit răspunsului autorităţilor locale din comuna dumneavoastră, o parte din drumul local din cătunul Valea Belului face obiectul proiectului „Reabilitare drumuri comunale în comuna Merişani, judeţul Argeş”. Proiectul sus-menţionat a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi a fost acceptat la finanţare.
# Solicit corectare la data eliberarii din functia de prefect al judetului a lui Aurel Teodorescu, cf. HG nr.962/18.11.1999. Corect: 18 noiembrie 1999.
Buna ziua domnule Teodorescu. Precizam ca s-a facut corectura pe pagina web a institutiei. Multumim pentru sesizare si ne cerem scuze pentru incovenienta creata.
# M-am adresat Dumneavoastra in numele mamei mele,Floarea Eugenia si am primit adresa 548/26.05.2011 drept raspuns. Va multumesc intai pentru raspunsul primit la sesizarea facuta.Dar ce folos,Domnule Prefect pentru ca nimeni nu tine cont de aceasta.Va rog foarte frumos sa delegati o persoana care sa observe ce se intampla si sa ii convinga pe cei vizati,sa respecte legea,indiferent daca le convine sau nu,sa suporte rigorile legii,daca trebuie,si nu in ultimul rand sa ii incurajeze pe cei care trebuie sa aplice legea sa o faca intr-adevar.Va anunt pe aceasta cale ca in luna august se va implini un an de la prima sesizare catre Primaria si Politia Titesti in legatura cu cele petrecute,an in care nu s-a concluzionat nimic.De asemeni am pierdut recolta din acest an,avem insa intentia sa cultivam grau in toamna,dar iarasi ne vom lovi de aceleasi probleme. Va rog sa nu-mi luati in nume de rau remarca,dar nu e de mirare cu tot ce se intampla,atata timp cat nimeni nu da importanta dreptatii,nici cei platiti special sa aplice legile. Va asigur de tot respectul pe care vi-l datorez. Ion Floarea
Memoriul dumneavoastra a fost transmis spre competenta si solutionare in termen legal Postului de Politie al comunei Titesti in conformitate cu prevederile art. 6^1 din Ordonanta Guvernului nr.27/2022, aprobata si modificata prin Legea nr. 233/2002.
Inspectoratul de Politie al Judetului Arges v-a comunicat faptul ca memoriul respectiv a fost conexat la dosarul penar nr. unic 1060/P/2011, aflat in supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung, urmand ca dupa finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale.
# Buna ziua domnule prefect am o singura intrebare, conform" Proiecte aprobate în cadrul PNDR – MASURA 125",din nov 2010 in legatura cu satul lungani com vedea,deci sau dat foarte multi banidar suntem singurul sat fara apa potabila canalizare si asfalt,este posibil asa ceva sa promis de catre dn dochinoiu cain decembrie 2010 avem apa dar a bagat in 2010 decat conducta si a forat putul restul cand, la alegeri? multumesc frumos si daca se poate astept un raspuns .
Urmare petiţiei electronice adresată Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş privind proiecte aprobate în cadrul PNDR – MASURA 125 în localitatea Vedea vă comunicăm următoarele:
Proiectele aprobate în cadrul PNDR – MASURA 125 pentru localitatea Vedea se derulează de către autorităţile administraţiei publice locale.
Potrivit dispoziţiilor Legii nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, administraţia publică în unităţile administrativ-teritoriale se organizează şi funcţionează în temeiul principiilor descentralizării, autonomiei locale, deconcentrării serviciilor publice, eligibilităţii autorităţilor administraţiei publice locale, legalităţii şi al consultării cetăţenilor în soluţionarea problemelor locale de interes deosebit.
Prin autonomie locală se înţelege dreptul şi capacitatea efectivă a autorităţilor administraţiei publice locale de a soluţiona şi de a gestiona, în numele şi în interesul colectivităţilor locale pe care le reprezintă, treburile publice, în condiţiile legii.
Acest drept se exercită de consiliile locale şi primari, precum şi de consiliile judeţene şi preşedinţii acestora, autorităţi ale administraţiei publice locale alese prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.
# Buna ziua, Vreau sa va aduc la cunostinta urmatoarele: de cateva luni niste indivizi taie padurea din Valea Ursului, comuna Bascov. Tractorul care taraste pe pamant copacii taiati distruge drumurile forestiere si potecile. Incep sa distruga si drumul abia 'reparat'. Pana acum au taiat si transportat cateva camioane cu remorca si se pare ca nu se opresc. Dorim sa stim daca taierile astea sunt controlate sau indivizii astia fac asa cum am vazut la TV: distrug totul pe unde au trecut. Dorim sa putem sa continuam sa ne bucuram de putina padure care este in jurul nostru. Poate cineva sa faca ceva pentru verificarea legalitatii acestor taieri? Multumim pentru interes si amabilitate.
Urmare petiţiei electronice adresată Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş privind terenurile cu vegetaţie forestieră din comuna Bascov, sat Valea Ursului, precum şi a modului de exploatare vă comunicăm următoarele:
În ceea ce priveşte terenurile cu vegetaţie forestieră situate pe teritoriul comunei Bascov pe rolul instanţelor de judecată sunt în curs de soluţionare mai multe acţiuni ale Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş privind constatarea nulităţii unor titluri de proprietate eliberate pentru terenuri cu vegetaţie forestieră.
Urmează ca instanţa de judecată competentă să se pronunţe în ceea ce priveşte aceste titluri de proprietate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea