Cetatea Basarabilor părăseşte PSD-ul

# Mircea Andrei: „Nu putem trata un oraş emblemă al Argeşului ca pe un număr de votanţi”. # Sătul de bătaia de joc de la PSD, Nini Diaconu a trecut cu tot cu echipă la PDL. Lovitură de teatru dată de senatorul Mircea Andrei şi PDL Argeş PSD-ului prin atragerea primarului Nicolae Diaconu în echipa care munceşte pentru Curtea de Argeş. Preşedintele PDL Argeş a reuşit, prin sprijinul acordat şi prin zecile

de drumuri făcute pe la ministere pentru a susţine proiectele municipalităţii, să îl convingă pe primarul de la Curtea de Argeş că singurul interes al acestuia şi al echipei PDL Argeş este acela de a scoate judeţul în faţă şi de a atrage cît mai multe investiţii. Şi asta după ce 20 de ani PSD stat la putere în Argeş chiar şi atunci când nu se afla la guvernare.  Se pare că bătaia de joc la care a fost supus, alături de zeci de primari, de către Consiliul Judeţean şi PSD Argeş, lipsa de interes a acestora pentru nevoile oamenilor pe care îi reprezintă, lipsa banilor şi împărţirea acestora în funcţie de cât de bine se gudurau pe lângă preşedinte sau cât de bine ştiau să îi intre în voie i-a exasperat pe primarii argeşeni care au decis să schimbe macazul politic.

Pluton de execuţie politică în frunte cu Victor Ponta

Aflând de intenţiile primarului Nicolae Diaconu, de apropierea acestuia de PDL şi de viitoarea trecere cu tot cu organizaţie la partidul de guvernământ, Victor Ponta a organizat ad hoc un comando şi un pluton de execuţie politică, format din membri ai PSD Argeş, alături de baby sitter-ul parlamentar Mircea Drăghici, care simulează că activează pe zona Curtea de Argeş.
Disperat, „bona” lui Victor Ponta a pus repede de o vizită la Argeş, susţinut de colegii de partid şi după ce s-au umplut de magiun la Topoloveni aceştia au mers de fapt în locul pentru care se adunaseră... la Curtea de Argeş. Aceştia au încercat să-l convingă pe primarul Nicolae Diaconu că nu e bine să părăsească barca şi aşa părăsită a PSD-ului şi că cel mai bine este să stea fără bani şi să sufere în opoziţie pentru că patria, oamenii şi partidul îi vor fi recunoscători. Acesta este textul cu care PSD a minţit zeci de ani sute de primari. Din cauza lor, localităţile argeşene au pierdut sume uriaşe, investiţii dintre cele mai bune şi mai folositoare doar pentru ca organizaţia PSD Argeş să fie una cu circuit intern fără acces în exterior, fără promovări spectaculoase decât în Argeş şi cu oameni umili, supuşi liderilor judeţeni şi firmelor aservite care au ras tot ce s-a putut de la revoluţie încoace.
Sub tutela aceluiaşi partid au dispărut ARO, Petrochimia şi zecile de societăţi comerciale, la care au muncit zeci de mii de argeşeni, care în cele din urmă au fost lăsaţi pe drumuri fără remuşcări. Schema lui Victor Ponta de a merge când la intimidare, când la vorbă bună şi terapia de grup propusă de acesta nu a fost acceptată de primarul de la Curtea de Argeş care este conştient că dacă nu face ceva vizibil pentru oraş nu va mai fi ales şi că, pe de altă parte, este păcat să lipsească oraşul de pârghiile legale de atragere de fonduri pentru ca unii care stau de patru decenii în funcţii să mai ciugulească ceva din banul public sau să mai spere la putere încă odată.

Nicolae Diaconu are o relaţie foarte bună cu senatorul Mircea Andrei

Dincolo de politică şi de tot ce se poate spune, se pare că Nicolae Diaconu este unul dintre primarii argeşeni care au o relaţie foarte bună cu Mircea Andrei. Oameni tineri, aceştia sunt pe aceeaşi lungime de undă, mai ales că Mircea Andrei nu are afaceri în Argeş şi deci nu a dictat numănui cu ce firmă să facă lucrările primăria x sau y, având bani suficienţi din avocatură încât să stea liniştit pentru zece generaţii de aici încolo.
Dorinţa care i-a apropiat pe cei doi foarte mult, a fost aceea de a sprijini zona Curtea de Argeş pentru o dezvoltare corectă, astfel încât să devină capitala turistică şi în practică şi nu numai pe hîrtie. Pragmatic din fire, Mircea Andrei i-a propus primarului un proiect care prevede un parteneriat public privat care face referire la un Aqua Parc în Curtea de Argeş, a mobilizat forţe impresionante să se termine reabilitarea Transfăgărăşanului şi susţine proiectul de 14 milioane de euro cu reabilitarea străzilor din oraş, precum şi construirea unei catedrale la Curtea de Argeş.
De cealaltă parte, PSD, Constantin Nicolescu, Mircea Drăghici şi Victor Ponta&company au vizitat primăria Curtea de Argeş forţaţi de situaţie pentru maximum a doua oară şi au venit tot cu ….promisiuni, promisiuni care au ţinut Curtea de Argeş în urma Piteştiului şi a celorlalte municipii din România cu zeci de ani. Promisiuni făcute rând pe rând de toţi liderii PSD pentru a rămâne la putere.
Asta s-a întîmplat în condiţiile în care, în Argeş, PSD nu a fost niciodată în opoziţie, ci numai la putere, Consiliul Judeţean fiind al PSD dintotdeauna şi avînd la dispoziţie peste 160 de miliarde de lei lunar de împărţit ...firmelor de casă...

Ponta şi Nicolescu primiţi de 30 de persoane la Curtea de Argeş

După succesul organizatoric înregistrat de Gheorghiţă Boţîrcă la Topoloveni, Ponta şi Nicolescu au mers glonţ la Curtea de Argeş, acolo unde Mircea Drăghici anunţa mare întâlnire. Ca de fiecare dată, acesta a servit numai abureli. Doar 30 de persoane, cu tot cu stafful PSD, s-au strâns la Curtea de Argeş, oraş considerat cândva fala pentru PSD. A fost primul semn al sfârşitului unei colaborări şi al unei relaţii platonice între Nicolae Diaconu şi PSD, unii spunând că a fost mai degrabă un concubinaj pentru satisfacerea unor nevoi sterpe…
După câteva minute petrecute cap în cap cu Diaconu, Ponta a ieşit din biroul acestuia cu Mircea Drăghici cu tot şi a mers să mănînce o pizza pe o terasă din Curtea de Argeş. Se pare că acesta era întors pe dos şi zîmbetul larg îi pierise realizând abia acum că a pierdut un primar de municipiu şi că USL nu există la Curtea de Argeş, iar parlamentarul Mircea Drăghici nu e în stare să strîngă nici măcar 40 de persoane.
Trist, dar adevărat pentru PSD, care a primit una dintre cele mai grele lovituri, chiar de la un om cu totul şi cu totul reprezentativ, cu zâmbetul pe buze, sătul ca şi alte zeci de primari de promisiunile unui partid mult îmbătrânit, condus de nişte dinozauri politici controversaţi care ţin în continuare cu dinţii de scaunele călduţe pe care le au, de funcţii grele şi de bani care se evaporă pe unde numai ei ştiu…

De ce pleacă Nicolae Diaconu de la PSD la PDL?

Păi, în primul rând pleacă pentru un proiect pentru care a primit finanţare şi sprijin de la senatorul Mircea Andrei de 14 milioane de euro, proiect care va schimba total faţa oraşului. Pleacă pentru că a găsit aici o echipă mult mai deschisă şi mai tânără. Pleacă pentru un proiect care prevede un Aqua Parc la Curtea de Argeş care ar revitaliza turismul, dând astfel posibilitatea turiştilor să mai zăbovească două trei zile în Cetatea Basarabilor după ce fac turul bisericilor şi merg pe Transfăgărăşan. Dacă tot a venit vorba de drumul acesta celebru, pleacă la PDL pentru că senatorul Mircea Andrei a promis şi s-a şi ţinut de cuvânt referitor la reabilitarea Transfăgărăşanului, reabilitare care este aproape finalizată.
Mai pleacă şi pentru o catedrală care ar urma să fie construită la Curtea de Argeş după ce senatorul Mircea Andrei a avut discuţii îndelungi cu Înaltpreasfinţia Sa Calinic pentru a crea şi a ridica acest edificiu miununat tot în cetatea Basarabilor. Mai pleacă pentru că, spre deosebire de PSD, PDL nu l-a dus cu zăhărelul şi i-a spus verde în faţă unde îl poate ajuta şi unde nu. Cu siguranţă unul dintre motivele pentru care pleacă este acela că a avut parte de un parlamentar precum Mircea Drăghici care nu l-a ajutat cu absolut nimic. De asemenea, mai pleacă pentru că ştie sigur că măsurile actualului Guvern au început să dea roade şi că România se va redresa economic, chiar dacă a trecut prin vremuri destul de grele şi că oamenii vor înţelege că dacă nu ar fi existat acele măsuri am fi avut soarta Greciei şi totodată am fi ajuns o ţară falimenatară. Până una alta, PSD Argeş are de recuperat zeci de primari pe care i-a pierdut pentru că i-a minţit, batjocorit şi lăsat de izbelişte cu anii. Acum PSD îşi aminteşte de toţi pentru că anul viitor sunt alegeri, iar vipurile de la capitală şi de la televizor îşi fac apariţia în zonă, chiar dacă trei ani şi mai bine au stat confortabil la asfalt şi condiţii bune pe care, din păcate, tot din vina lor, argeşenii nu le au.

Mircea Andrei: „Nu putem trata un oraş emblemă al Argeşului ca pe un număr de votanţi”.

Mircea Andrei, preşedinte PDL Argeş, consideră că de la Curtea de Argeş ar putea porni motorul economic al judeţului. Iată ce ne-a declarat domnul senator, după lovitura de graţie dată PSD-ului: „Înaintea mândrei personale trebuie pusă mândria comunităţii. Dacă ignori mândria comunităţii consecinţa este că oraşul te părăseşte. Curtea de Argeş este emblemă a judeţul Argeş, a fost Cetatea de Scaun, este oraşul cu prima Metropolie Românească, este un adevărat centru religios. Nimeni nu poate ignora acest lucru, fără a suporta consecinţele. Curtea de Argeş nu este un fief electoral, este mult mai mult decât atât, e simbolul judeţului şi punctul din care motorul economiei poate porni. Constantin Nicolescu nu a înţeles aceste lucruri şi i-a considerat pe cetăţenii acestei localităţi doar ca un număr de votanţi. Realitatea este alta. Nu putem trata un oraş emblemă a Argeşului ca pe un număr de votanţi. Tradiţia economică şi culturală este atât de puternică, încât depăşeşte barierele politice. Primarul Nini Diaconu a înţeles aceste lucruri”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea