Infrastructura din comuna Valea Iaşului este aproape de cea urbană

Nicolae Barbu, edilul comunei Valea Iaşului, este la al doilea mandat de primar, perioadă în care a reuşit să aducă nivelul comunei de infrastructură la un nivel cât mai ridicat, aproape de cel urban.
În momentul de faţă se lucrează la branşările cetăţenilor la reţeaua 1 de canalizare, ce cuprinde satele Cerbureni, Muşăteşti şi Valea Uleiului, fiind  deja branşate 100 – 115 gospodării dintr-un total de 300. Costul unei branşări, până la limita de proprietate, este de aproximativ 3000 lei din care cetăţeanul plăteşte doar 550 lei, iar restul de până la 3000 fiind suportat din bugetul local.
A doua reţea de canalizare cuprinde două sate, Valea Iaşului şi Ungureni, fiind întinsă pe un tronson de 5 km, care urmează în cel mai scurt timp să fie pusă în funcţiune, adică după terminarea staţiei de epurare şi după branşarea a 100 de gospodării.
Potrivit domnului primar, Nicolae Barbu, aceasta ar urma să fie pusă în funcţiune în această toamnă, lucrările fiind urgentate datorită instituţiilor ce se află în acestă zonă cum ar fi: Şcoala Centrală I-VIII, Primăria, Căminul Cultural şi alte instituţii de mică sau mare importanţă care necesită această utilitate. Tot în momentul de faţă se mai lucrează la extinderea  alimentării cu apă pe un tronson de 300 m, în satul Ungureni, lucrare ce este executată cu fonduri din bugetul local. Din 7 sate pe care le cuprinde comuna Valea Iaşului, 5 din acestea au deja apă şi canalizare, iar în al şaselea sat, adică în satul Bărbălăţeşti, reţeaua de apă este aproape de finalizare.

Senatorul Mircea Andrei și Ştefan Lăzăroiu, protagoniştii acestor realizări

Nicolae Barbu, edilul localităţii, recunoaşte că fără sprijinul senatorului Mircea Andrei şi al preşedintelui PDL pe zona de nord a judeţului, Ştefan Lăzăroiu, nu crede că ar fi realizat ceva în comună, acesta fiind sprijinit pentru câştigarea proiectelor depuse.
Edilul localităţii ne-a mărturisit că mai are promisiuni din partea celor doi pentru alimentarea cu apă a satului Bolovineni, fiind al şaptelea sat, asfel toată comuna ar fi alimentată cu apă, prin proiectul depus la PNDI (Programul Noţional de Dezvoltare a Infrastructurii ), urmând ca lucrările să înceapă în această toamnă. Sunt deja aprobate 10 miliarde lei vechi în baza documentaţiei depuse la respectiva instituţie.
Tot prin acest program se mai aşteaptă şi începerea lucrării de asfaltare a 7 km de drumuri comunale şi locale din zonă, lucrare ce a trecut de faza licitaţiei şi care ar putea începe încă din luna octombrie. ,,Încununarea activităţii mele de aproape două mandate este aprobarea pe care am primit-o pentru asfaltarea a 7 km de drumuri comunale şi locale”, ne-a mai declarat Nicolae Barbu, primarul comunei.    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea