Mimi Niţă l-a pus în posesie pe Dan Vasile cu terenul de la „Gura Scroafei”

# Primarul Baicea: „Dan Vasile dacă mai era primar, sigur lua şi bariera celor de la CFR”. # Procesul verbal de punere în posesie a terenului „Gura Scroafei”, teren cu care s-a împroprietărit Dan Vasile, este semnat de Mimi Niţă. Scriam în unul din numerele trecute despre un teren de 3,5 ha, cu care Dan Vasile s-a împroprietărit pe final de mandat, poiana de la Gura Scroafei. Un bun prieten al fostului primar, dar şi al fostului viceprimar, Mimi Niţă, ne-a pus la dispoziţie Procesul verbal de punere în posesie al acestui teren. Deşi Dan Vasile, acum câteva săptămâni, ne-a declarat că a fost pus în posesie de actualul primar şi că este totul legal, acum am descoperit că primarul Baicea nu a semnat acest proces verbal.Acel proces verbal este semnat de Mimi Niţă, viceprimar la acea vreme.

Baicea: „Aşa era Dan Vasile învăţat în perioada mandatului său, toate erau mai scumpe de 3, 4 ori”.

Ionel Baicea, primarul oraşului Costeşti, în legătură cu acest teren, ne-a declarat următoarele: „L-au făcut pe la spatele meu şi Dan Vasile şi Mimi Niţă. Au făcut acestă punere în posesie în perioada în care eram în concediu, eram plecat la mare şi întradevăr este semnat de Mimi Niţă. Nu ştiu de ce era aşa mare grabă, să iasă atunci actele. O să demonstrez la tribunal că nu a fost legală acestă împroprietărire. Le voi reda oamenilor acel teren, teren care a fost mereu al locuitorilor dei Costeşti, nu al lui Dan Vasile. Eu nu am fost de acord de la început cu acestă punere în posesie. Deşi făceam parte din comisia de fond funciar, nu am semnat nici atunci când Dan Vasile a cerut acestă punere în posesie, în acea perioadă era primar. Ultima bombă este asta cu terenul de la „Gura Scroafei”, terenul despre care aţi scris dumneavoastră. Dan Vasile dacă mai era primar, sigur lua şi bariera celor de la CFR. El ar trebui să-şi vadă de belele lui şi să nu mai intoxice lumea cu minciuni. Aşa a calculat Dan Vasile şi creşterea la preţul apei de 350%, aşa era el învăţat în perioada mandatului său, toate erau mai scumpe de 3, 4 ori.  A băgat o conductă de 3,5 km de apă spre satul Broşteni, cu bani de la Ministerul Mediului, conductă pe care nu a fost niciodată apă bagată, iar noi, în parteneriat cu Apă Canal, am schimbat peste 60 km de conductă de apă şi se laudă că el a băgat apa. Acum la Costeşti se poate bea apă de la robinet, lucru care nu se putea face în perioada mandatului lui Dan Vasile, parcă era cafea la robinet, nu apă.”

Mimi Niţă nu a semnat procesul verbal decât după ce a vorbit cu Dan Vasile

Mimi Niţă, viceprimar, la acea vreme susţine că a semnat acel proces verbal, doar după ce a fost dezbătut în comisie şi după ce a verificat legalitatea lui. „La acea vreme, Baicea era în concediu şi eu am rămas cu atribuţiile lui. Am făcut o comisie, chiar la mine în birou şi după ce am văzut că este totul legal şi au semnat toţi, abia apoi am semnat şi eu. Eu am semnat ultimul. L-am chemat la mine pe Dan Vasile şi l-am întrebat de ce este aşa mare grabă şi acesta mi-a spus că primarul Baicea i-a cerut un pogon de pământ, dacă vrea să îi semneze actele, atunci vă daţi seama că i-am semnat. Din punctul meu de vedere, totul este legal. Dacă nu semnam spunea Baicea că nu-mi îndeplinesc sarcinile. Dacă pe mine m-a păcălit Cioboată, care e inginer de fond funciar, înseamnă că s-a păcălit şi pe el. Baicea să-şi bage minţile în cap, că el cam sare calul, ce iese acum cu actele astea? Eu l-aş felicita dacă i-ar lua pământul lui Dan Vasile, dar e greu şi îi va implica pe mulţi, lucru care nu cred că-i va conveni, actul e semnat şi de colegul său de partid, care era atunci director la OCPI, Sorin Pandele”.    L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea