Fii SMART! Educația schimbă vieți

Liceul Tehnologic ”Astra” din Pitești a conceput și implementat încă din luna iulie a.c. un proiect de campanie de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la rolul educației și al învățării unei meserii, pornind de la una dintre poveștile de succes întâlnite/identificate în comunitatea locală.  Astfel, liceul a intrat în cursa pentru câștigarea unei excursii la Zilele Euroscola de la Strasbourg, participând la Concursul național EUROSCOLA, ediția a XII-a (2019-2020)- o inițiativă a Biroului de Legătură al Parlamentului European din România.

Echipa este formată din 24 de elevi din clasele a IX-a și a XI-a, coordonați de doamnele profesoare Ana-Maria DEMETER și Cristina MOLEA. Conform cerințelor concursului și temei propuse în această ediție-”Educația schimbă vieți!”-  elevii au identificat povestea de succes a unei persoane obișnuite care, în ciuda numeroaselor probleme de sănătate cu care s-a confruntat încă de la naștere, a reușit să aibă un parcurs demn și frumos în viață prin educație, prin practicarea meseriei de dascăl, prin contribuția la bunăstarea comunității locale.
Mona ȘERBAN, un dascăl școlit în țară, dar și în Anglia, respectiv managerul Școlii de limbi străine SMART ACADEMY OF LANGUAGES, este omul frumos pe care elevii, inițiatori ai proiectului Astra#EuroscolaRO2019 ”A fost, este și…va fi! Educația schimbă vieți!”, îl promovează cu această ocazie, iar scopul concursului este acela de a valorifica experiențele elevilor acumulate în cadrul acestui demers și de a contribui astfel la conștientizarea rolului educației și formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean.
Campania de promovare a rolului educației și al învățării unei meserii, pornind de la povestea de success a Monei ȘERBAN, va fi derulată până pe 24 octombrie 2019, fiind însoțită de afișul proiectului. Evenimentele publice la care echipa elevilor și a cadrelor didactice va fi prezentă sunt fie organizate de partenerii culturali (Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești: ”Respect pentru valorile naționale”- ”Anul satului argeșean”- 14 septembrie 2019 Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”:  ”Ziua mondială a turismului”- 27 septembrie/ expoziții/ conferințe publice; Smart Academy of Languages: ”Teatru pentru copii și atelier pentru mame”- 5 octombrie 2019 etc.), fie organizate din proprie inițiativă (conferințe publice, flashmob, pagină de Facebook- Astra#EuroscolaRO2019, evenimente pe Facebook, în cadrul școlii, în afara ei, interviuri, interacțiuni cu publicul etc.).
Pentru că am reușit în 2016 să fim parlamentari europeni pentru o zi, la Strasbourg, avem determinarea de a repeta experiența ca școală și ambiția de a reprezenta România în Parlamentul European ca echipă nouă în 2020!
Prof. coordonator, Ana-Maria DEMETER

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea