Serbările Consulare de la Lyon - orașul Mioveni, prezent în standul României

La invitația Consulatului General al României la Lyon, în perioada 13-15 septembrie, orașul Mioveni și Centrul Cultural Mioveni au participat, în calitate de invitați de onoare, la Serbările Consulare de la Lyon, eveniment anual, organizat de către Primăria Metropolei, pentru celebrarea multiculturalismului și spiritului internaționalist al metropolei.
Standul României s-a bucurat de un enorm succes și vizita a zeci de mii de persoane – ambasadori, consuli, români, francezi, turiști străini, aflați în vizită la Lyon – care au descoperit în

pliantele și broșurile expuse locuri turistice de de o deosebită frumusețe și au fost cuceriți tradițiile și produsele tradiționale românești, fie ele ii, produse de artizanat, ceramică, icoane sau cele gastronomice.
Ion Georgescu, primar, Mioveni: ”M-a bucurat şi onorat prezenţa noastră la Lyon și am încercat, alături de simbolurile noastre - steagul ţării arborat la standul României, ia tradiţională pe care o purtăm de fiecare dată când ne reprezentăm ţara în lume, bucătăria noastră tradițională - să ne facem cunoscuți prin prisma tradițiilor în lumina prezentului.
De asemenea, standul nostru a fost apreciat de către primarul orașului Lyon, Gérard Collomb și echipa sa, precum și de ambasadori și consuli din toate țările prezente.”
Momentul cel mai aşteptat al evenimentului a fost Parada Porturilor Tradiționale şi a Drapelelor Naționale. A fost o bună ocazie pentru vizitatorii francezi şi străini să descopere bogățiile şi cultura țărilor participante.
Ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni a susținut spectacole de dansuri și cântece tradiționale românești, pe scena special amenajată din Place Bellecour din Lyon și la standul României bucurându-se de îndelungi și entuziaste aplauze.
Alături de dansatorii noștri au defilat în costume naționale copiii şi adulții de la Scoala Românească din Lyon şi reprezentanți ai comunității româneşti din zonă.
Participarea la Sărbătorile Consulare de la Lyon, unde au participat 64 de țări, a fost încununată de success.
Ion Georgescu:  ”Doresc să aduc mulțumiri călduroase doamnei Consul General al României la Lyon, Anca Opris , domnului Viceconsul Dan Alexandru Corneanu și tuturor celor implicați în reușita acestui eveniment internațional extrem de important”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea