Ghiozdanul C.J., atacat degeaba de către prefect

Cu toate că școala a început deja, războiul politic legat de ghiozdanele  gratuite oferite de către Consiliul Județean pare să nu se termine așa de curând. După ce consilierii județeni USL au acceptat să-și doneze îndemnizația pentru respectivele ghiozdane, prefectul de Argeș, Gheorghe Davidescu, a anunțat că va continua să conteste în instanță deciziile CJ referitoare la acest subiect. Contestațiile sale par însă mai degrabă tardive.

Prefectul nu se lasă

Prefectul de Argeș, Gheorghe Davidescu, s-a arătat vizibil nemulțumit de soluția găsită de Consiliul Județean pentru a oferi ghiozdane gratis pentru copiii de clasa I. El susține că și hotărârea prin care aleșii județeni ai USL își donează îndemnizațiile pentru acest scop este ilegală, deoarece se bazează pe o hotărâre care a fost contestată în contencios administrativ. De altfel, spune prefectul, ghiozdanele au și fost distribuite în județ, având inscripționată și sigla CJ. Aceasta este în continuare mărul discordiei, prefectul Davidescu recunoscând că era gata să nu conteste hotărârea dacă se renunța la această siglă. Până la urmă, indiferent de decizia instanței, spune Davidescu, ghiozdanele vor rămâne la copiii care le-au primit, însă cei care le-au oferit riscă să fie cercetați penal.

Ghiozdanele de la CJ, împărțite de către organizația PSD

Vicepreședintele Consiliului Județean, Florin Tecău, a răspuns acuzațiilor făcute de către prefectul Gheorghe Davidescu vizavi de caracterul politic al programului "Primul ghiozdan".  El a explicat că "nu e nimic politic, pentru că copiii de clasa I nu au drept de vot". Cu toate acestea, Florin Tecău a recunoscut că în unele localităţi, cum este şi cazul Piteştiului, ghiozdanele cu pricina au fost distribuite cu ajutorul organizaţiei PSD. În ceea ce priveşte adevăratul măr al discordiei, adică imprimarea siglei CJ pe ghiozdane, aceasta nu s-a mai efectuat.  A existat însă o felicitare semnată de către consilierii care şi-au donat îndemnizaţiile pentru ghiozdane, iar aceasta a avut sigla instituţiei.    A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea