S-a scris încă o pagină importantă în istoria Colegiului Național „Vlaicu Vodă”: 100 de ani de la înființare

Pe 4 octombrie, la Colegiul Național „Vlaicu Vodă” a fost mare sărbătoare. Cel mai prestigios liceu din Curtea de Argeș a atins vârsta centenară. Cu acest prilej au fost organizate mai multe evenimente. Manifestările au debutat la liceu cu slujba de Te Deum și cu dezvelirea plăcii aniversare, iar apoi au continuat, la Centrul de Cultură şi Arte “George Topîrceanu”, cu lansarea Monografiei Colegiului Naţional “Vlaicu Vodă” – Centenar, fiind pregătit și un spectacol de către elevi şi dascăli. La evenimente au participat primarul de la Curtea de Argeș, Constantan Panțurescu, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, academicieni, profesori, foști și actuali elevi ai unității de învățământ, precum și mulți alții.

Patru dintre absolvenții Colegiului „Vlaicu Vodă” sunt membrii ai Academiei Române

La Curtea de Argeș, la 1 octombrie 1919, se înființa Gimnaziul de Stat Mixt, prin ordinul nr. 125104/1919 al Ministerului Instrucțiunii ca o necesitate socială la cererea insistentă a locuitorilor. Din 1947, Gimnaziul Mixt se transformă în liceu,iar în 1967 capătă denumirea de „Vlaicu Vodă”, după numele marelui Voievod. Din anul 2000, prin rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele școlare primește numele de Colegiul Național „Vlaicu Vodă”. În cei 100 de ani de activitate, Colegiul a oferit mulți oameni cu care România se mândrește. Patru dintre absolvenții săi sunt membri ai Academiei Române: Vasile Tonoiu, Gheorghe Păun, Dumitru Mihalache și Dragoș Vinereanu.
„Dorim ca acest moment aniversar pentru noi toți, dacăli și elevi, să poartă însemnele durabilității, iar actul rememorării să ne călăuzească spre totala împlinire a unor idealuri, în absența cărora existența noastră ar fi, dacă nu inutilă, parțial lipsită de sens. La mulți ani, Colegiul Național Vlaicu Vodă! La mulți ani tuturor”, a precizat în cadrul manifestărilor profesoara Ștefana Florea, directorul Colegiului Național „Vlaicu Vodă”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea