Constantin Nicolescu, din nou în sala de judecată

Problemele pentru Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș s-au mutat de la Secția penală la cea civilă. Asta după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a lăsat, în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca”, nesoluționată acțiunea civilă, exercitată împotriva inculpaților Nicolescu Constantin, Dobre Grigore şi Nicoară Mihail-Gabriel de partea civilă Statul Român – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – reprezentat de Direcţia Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, cu privire la suma de 4.973.065,75 lei. Pe 13 septembrie, la Tribunalul Argeș a avut loc un prim termen, după pronunțarea definitivă a magistraților ÎCCJ,  în cauza care are ca obiect „obligaţia de a face pentru suma de 4.973.065,75 lei”. Procesul a fost amânat până pe 8 noiembrie pentru lipsă de procedură.
Totodată, pe rolul Tribunalului Argeș se mai află un dosar, deschis de această dată de Consiliul Județean Argeș împotriva celor trei inculpați, având ca obiect „acțiune în răspundere delictuală - Plata sumei de 4.973.065,75 lei actualizată+dobânda calculată de la data producerii prejudiciului și până la data plăţii efective conform deciziei nr.98/26.03.2019 pronunțată în D.1042/2/2013*”. Pe 9 octombrie a avut loc primul termen al procesului, iar instanța a amânat  pronunțarea, pe 18 octombrie.
Pe 26 martie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită. Cu toate acestea, instanţa a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea