Deschiderea stagiunii 2011-2012 la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti deschide joi, 29 septembrie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, stagiunea a V-a (2011-2012) printr-un concert simfonic extraordinar avându-l la pupitrul dirijoral pe Tiberiu Oprea şi solistă, la vioară, pe Valentina Sviatlovskaia (foto).
Născută în Rusia, la Sankt Petersburg, la 5 aprilie 1983, într-o familie de muzicieni - mama, oboistă, tatăl, violonist -, studiază vioara de la cinci ani şi debutează în lumea muzicii la şapte. Absolvă Conservatorul din St. Petersburg, după care urmează urmează cursurile Academiei Internaţionale de Muzică „Yehudi Menuhin” din Elveţia. Obţine numeroase premii naţionale şi internaţionale, printre care Premiul I la Concursul „Virtuosi of the year” şi la Festivalul „Young talents” şi Premiul II la Concursul „Rodolpho Lipizer” din Gorizia (Italia). Susţine concerte pe toate scenele lumii. Este singura interpretă de muzică clasică a Fundaţiei „Little Dreams", patronată de cântăreţul celebrul interpret Phil Collins. Din 2007 este membră a renumitei „Royal Concertgebouw Orchestra" din Amsterdam. Este printre puţinii violonişti ai lumii care interpretează pe celbera vioară Guarnieri.  În program: Amédée-Ernest Chausson - «Poèm» op. 35 pentru vioară şi orchestră, Camille Saint-Saëns - «Havanaise» op. 83 pentru vioară şi orchestră, Johannes  Brahms – simfonia nr. 2 în re major, op. 73.
Preţul unui bilet este de 24, respectiv 20 de lei, în funcţie de categoria locului. Elevii, studenţii, pensionarii, şomerii şi adulţii cu handicap mediu şi uşor au reducere de 50%.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea