Dosarul ”Șantaj la Atac de Argeș” se află în pronunțare

Pe 22 octombrie, Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului Atac de Argeş, ar putea să afle dacă va fi condamnat definitiv în dosarul în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. Acesta a fost condamnat, în primă instanță, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare. Acesta a depus apel, iar dosarul se află în pronunțare la Curtea de APel Pitești.
Paraschivescu a fost condamnat pe 21 noiembrie 2018, de Judecătoria Pitești,  la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru infracţiunea de şantaj şi i s-a interzis dreptul de a comunica cu persoanele vătămate pentru 5 ani după executarea pedepsei de privare de libertate. Pedeapsa se cumulează însă cu alta, de doi ani şi 8 luni, rezultând 6 ani şi 8 luni de închisoare. Este vorba despre o condamnare cu suspendare sub supraveghere primită în 2012 la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, după ce i-ar fi cerut peste 100.000 de euro rectorului Universităţii Bioterra, Cornel Trandafir, pentru a nu face publice informaţii compromiţătoare despre acesta. Vechea pedeapsă devenind  una cu executare.
În februarie 2016, Paraschivescu a fost trimis în judecată pentru că ar fi șanjat pe primarii Ion Georgescu de la Mioveni, Ion Dumitru de la Albota și pe Gheorghe Stancu de la Bascov, precum şi pe Argentina Culcuş, în acea perioadă directorul Centrului Cultural Mioveni, şi pe Benone Lazăr, patronul companiei de transport - Internațional Lazăr Company. Lui Florin Paraschivescu i-a fost deschis dosar penal după ce primarul Ion Dumitru de la Albota l-a denunţat, nemaisuportând presiunile acestuia şi atacurile din ziar la adresa familiei.

Obligat la plata de daune morale

Conform sentinței Judecătoriei Pitești, Florin Paraschivescu a fost obligat și la plata de daune morale. „Admite în parte acțiunea civilă și obligă inculpatul la plata următoarele sume de bani 10.000 lei reprezentând daune morale pentru partea civilă Culcuș Argentina, 50.000 lei reprezentând daune morale pentru partea civilă Dumitru Ion, 50.000 lei reprezentând daune morale pentru partea civilă Georgescu Ion. Ia act că persoana vătămată S.G nu s-a constituit parte civilă în cursul procesului penal. Ia act de faptul că în ceea ce privește persoana vătămata L.I, s-a dispus prin Încheierea 11.05.2016 respingerea cererii de repunere în termenul de constituire parte civilă și, prin urmare, respinge cererea numitului L.I de acordare a daunelor morale. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se mai arată în soluția Judecătoriei Pitești.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea