O magistrată de la Judecătoria Pitești, cercetată disciplinar

Judecătoarea Elena Luminița Bărbulescu, din cadrul Judecătoriei Pitești, este cercetată de Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Obiectul cauzei în constituie nerespectarea a două litere ale articolului 99, care este prevăzut de Legea nr 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată. Abaterea acesteia constă în „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”, așa cum se arată în Lege.
De precizat că judecătoarea Elena Luminița Bărbulescu a mai fost cercetată pentru fapte similare de Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM, în 2016 atunci când s-a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva sa. Atunci, judecătoarea a fost sancționată cu avertisment pentru nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor, fiind adăugată și acuzația de exercitare a funcției cu gravă neglijență.
Cauza pentru care este cercetată în prezent judecătoarea a fost amânată până la data de 4 decembrie, în cadrul comisiei de disciplină a CSM. Cercetările în asemenea situații pot fi îndelungate, iar dosarul judecătoarei Bărbulescu se află abia la primele termene de judecată disciplinară. Așa că până la o soluție finală mai este de așteptat.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea