Pastila de lecitină pentru domnul Drăghici

Mircea Drăghici a trimis săptămâna trecută un comunicat de presă care începea aşa: „Victor Ponta şi-a sărbatorit ziua de naştere pledând pentru cetăţenii din Curtea de Argeş!”. Citesc şi nu-mi revin din uimire, ce mare gest a făcut domnul Ponta pentru locuitorii din Curtea de Argeş. Vă daţi seama ce efort a făcut domnul Ponta, care de ziua dânsului, s-a dus la locul său de muncă, un loc extrem de bine plătit, un loc călduţ şi, pe deasupra, a mai şi luat cuvântul în plen şi toate astea pentru a pune pe tapet problema proiectului de 14 milioane de euro de la Curtea de Argeş? Ponta a luat cuvântul la tribuna parlamentului, încercând să mai salveze ce nu se mai poate salva la Curtea de Argeş, adică să-l facă pe primar, care nu mai este al PSD-ului, să se mai gândească la mutarea făcută.  
Coincidenţele se ţin
lanţ de domnul deputat zis „Proiecţel”
Nini Diaconu a tras multe semnale de alarmă până a luat decizia de a părăsi PSD-ul. S-a zbătut singur, a mai avut pe coadă şi firma de consultanţă SC European Project Consulting SRL. Legat de acestă firmă sunt multe discuţii în ultima vreme în Argeş, iar numele deputatului Drăghici este mereu legat de acestă firmă, firmă cu care dânsul spune că nu mai are nicio legătură. Colegul de partid al deputatului Drăghici, Radu Vasilică, l-a dat de gol într-un interviu acordat cotidianului „Obiectiv Argeşean”, în care spunea că într-o noapte pe la 12, a mers cu domnul Drăghici la firma sa de consultanţă din Bucureşti, unde îl aştepta Nini Diaconu şi semna actele pentru acest proiect. Drăghici spune că a interpretat ziaristul greşit, sau chiar că a fost rău intenţionat.
Foştii asociaţi ai deputatului  se regăsesc cu acţiuni în firma SC European Project Consulting SRL. Pură coincidenţă şi asta, întrucât domnul deputat nu are nicio treabă cu acea firmă.
Primarii menţionaţi mai jos, tot din pură coincidenţă, în declaraţiile date în dosarul lui Nicolescu, au amintit numele deputatului Drăghici, care nu are nicio legătură cu acea firmă
# Vasile Nica, Danului: “Contractul mi l-a înmânat Mircea Drăghici”.
# Gheorge Cernătescu, Cuca: “Păi nu, păi da, am fost la dumneavoastră atunci cu domnul Drăghici”.
# Mihai Tarbă, Dragoslavele: „I-am spus lui Constantin Nicolescu că o să-l sun pe Mircea Drăghici legat de semnarea contractului”
# Ion Marin, Stoeneşti: „Mi-a spus să iau legătura cu Mircea Drăghici dacă am nelămuriri la semnarea contractului.”
# Gheorghe Matei, Mihăeşti: Mircea Drăghici reprezenta o firmă de consultanţă,  acesta întrebând primarii că, dacă vrem să obţinem fonduri europene guvernamentale, ne ajută cu consultanţă de specialitate şi proiectare şi că ar avea o firmă cu acest obiect de activitate.
# Marian Ibric, Leordeni: „Am discutat telefonic cu Constantin Nicolescu. Am fost sunat să semnez contractul pentru dezvoltare locală, că dacă nu, nu ne dă banii. Mi-a spus să iau legătura cu Mircea Drăghici.”
# Nicolae Dochinoiu, Vedea : „La una dintre vizitele la sediul European Project Consulting din Piteşti l-am întâlnit acolo pe Mircea Drăghici şi chiar am stat de vorbă cu el.”
# Sevastian Pupăză-Roşu, Stolnici: Despre faptul că Mircea Drăghici ar avea un interes la această firmă am aflat în urmă cu un an din discuţii cu alţi primari “.
# Gheorghe Drăgan, Lunca Corbului: “L-am primit de la… domnul Drăghici”.
# Bebe Ivan, Băbana:  „În martie 2008, m-a sunat Mircea Drăghici şi mi-a spus că am o restanţă de plată privind încheierea contractului de prestări servicii cu European Project Consulting din Bucureşti.”
# Dumitru Voicu, Miceşti: “Da, da, de fapt am două contracte cu Mircea Drăghici”.
# Ion Popa, Stâlpeni: „A, l-am semnat, am semnat ăla. Da, ăla de strategie. L-am semnat am fost, sigur că da…. la domul Drăghici!
# Costinel Vasilescu, viceprimar Curtea de Argeş: “Firma de consultanţă ar fi trebuit să se ocupe de la proiectare până la implementarea proiectului.”

Într-un interviu acordat săptămânalului nostru, imediat după al doilea eşec la licitaţia  pentru proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş, Costinel Vasilescu ne-a răspuns la câteva întrebări legate de această licitaţie şi iată care este concluzia trasă de acesta: “ Acum vă daţi seama că cei care gestionează fondurile europene ne pot acuza – pe bună dreptate - de superficialitate. Ei pot, la un moment dat, să retragă aceste fonduri. Şi sper din tot sufletul să nu ajungem aici, pentru că este păcat ca nişte oameni care aşteaptă de nişte zeci de ani îmbunătăţirile acestea să nu beneficieze de ele. Firma de consultanţă ar fi trebuit să se ocupe de la proiectare până la implementarea proiectului. Pe mine nu m-a întrebat nimeni, deşi am experienţă mare ca viceprimar, plus cea de inginer. Pur şi simplu am fost ignorat total cu privire la acest proiect şi iată rezultatele”.
“Deputatul Mircea Drăghici a apreciat susţinerea publică oferită de preşedintele PSD Curţii de Argeş şi locuitorilor acestui oraş.  Proiectul, în valoare de 14 milioane de euro, a fost demarat si a beneficiat de susţinerea deputatului Mircea Drăghici”, ne spune domnul deputat în comunicatul său. Să ne fie iertată îndoiala, dar credem că a apreciat proiectele care le-a semnat firma de consultanţă cu primăria Curtea de Argeş, întrucât acest proiect nu este singurul care a primit consultanţă de la aceeaşi firmă. 
Dacă domnul deputat ar face o cură de lecitină şi ar citi declaraţiile date de primari la DNA, poate că şi-ar aminti de legătura pe care o are cu această firmă de consultanţă şi în acest caz, nu cred că ar mai putea să iasă cu declaraţii de genul: “Domnul Ponta, de ziua lui, a pledat pentru locuitorii din Curtea de Argeş”.     
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea