Departe de scandalul de la centru, USL este bine mersi în Argeș

Nici n-a trecut o lună de la înregistrarea la tribunal a Uniunii Social Liberale că au și apărut primele dispute serioase în interiorul acesteia. În urma negocierilor privind candidaturile pentru funcțiile importante din toate județele, nu puține sunt locurile în care cele trei partide componente ale USL nu au reușit să se înțeleagă. După ce, la Iași, conservatorii au decis să meargă cu propriul lor candidat la primărie, același lucru era să se întâmple și la București, acolo unde Cristian Popescu „Piedone” ar fi trebuit să fie preferatul PC pentru Capitală. În schimb, Victor Ponta şi Crin Antonescu au bătut palma cu Sorin Oprescu, spre furia lui Daniel Constantin, preşedintele conservatorilor, care a anunţat că partidul său va merge pe liste proprii în alegerile locale de la anul. Chiar dacă Cristian Popescu „Piedone” a bătut în retragere, lucrurile sunt departe de a se fi liniştit în sânul opoziţiei. La Argeş, însă, pare că nu ar exista nicio problemă între PC şi restul USL, mai ales că aici, cu un PSD foarte puternic şi cu un PNL destul de bine reprezentat, conservatorii nu prea au multe argumente electorale în negocierile pentru candidaturi. Şi asta în ciuda opoziţiei din Argeş, care de-abia aşteaptă o fisură în unitatea care pare încă de monolit a USL la nivelul judeţului.

Conservatorii argeșeni se simt bine în USL

Președintele organizației județene a Partidului Conservator, Cornel Lazăr, a explicat tensiunile care au apărut recent, la nivel național, între formațiunea sa politică și restul partidelor din Uniunea Social Liberală. El susține că au existat anumite probleme, legate de unii candidați, dar acum acestea sunt soluționate. Totuși, Cornel Lazăr crede că președintele PC, Daniel Constantin, ar trebui să aibă parte de un respect mai mare din partea colegilor din USL. Cu toate acestea, la nivel local, conservatorii se înțeleg de minune cu pesediștii și cu liberalii. Au fost deja în peste 80 de localități împreună și nici nu concep să meargă separat
în alegerile locale.

Pesediştii îi iau la mişto pe conservatori

Senatorul pesedist Constantin Tămagă respinge şi el ideea că în USL Argeş ar fi probleme. Dimpotrivă, spune el după ce a văzut la faţa locului cum se negociază. De altfel, pesediştii sunt convinşi că în peste 90% dintre localităţi, se va merge pe liste comune la alegerile locale. Mai mult, parlamentarul crede că, aşa cum se prefigurează, cele trei partide pot câştiga împreună toate mandatele de parlamentar şi peste 80% dintre primării. Şi asta indiferent dacă se comasează alegerile sau nu, a subliniat Tămagă. Cât despre explicaţia conflictului apărut la centru, deputatul PSD Radu Vasilică i-a luat puţin peste picior pe aliaţi, explicând că „probabil că dl. Lazăr nu ştie ce a spus dl. Constantin că a spus dl. Piedone!”

PC este un partid mic cu pretenții mari

Președintele organizației județene a Uniunii Naționale pentru Progresul României, Georgiu Gingăraș, a comentat recentele tulburări din interiorul Uniunii Social Liberale. El se aștepta să existe probleme între cele trei partide componente ale USL, la desemnarea candidaților. Astfel, Georgiu Gingăraș crede că intenția conservatorilor de a candida pe liste proprii înseamnă de fapt că alianța cu PSD și PNL nu funcționează. Cu toate acestea, PC, partid catalogat ca fiind "mic, dar cu pretenţii mari", nu este în pericolul de a rata intrarea în Parlament, în condiţiile anunţatei reduceri a pragului electoral şi a introducerii votului uninominal, susţine preşedintele UNPR Argeş.

Țărăniștii îi invită pe conservatori lângă ei

Țărăniștii argeșeni au vorbit și ei despre conflictul apărut recent în interiorul USL. Președintele organizației județene, Iulian Prunaru, l-a apreciat pe liderul PC, piteșteanul Daniel Constantin, pentru atitudinea față de pactul celorlalți lideri ai USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. De altfel, liderul țărănist i-a invitat pe conservatori, pe care îi consideră de dreapta, să se alăture PNȚCD în această parte a eșicierului politic. Și asta pentru că, prevede Prunaru, USL nu mai are mult de trăit, iar PDL va câștiga oricum alegerile din toamna anului viitor.    Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea