Săptămâna europeană a competențelor europene la Liceul Tehnologic Topoloveni

În data 18.10.2019, în cadrul Liceului Tehnologic Topoloveni, s-a sărbătorit Săptămâna europeană a compețentelor europene ce promovează educația și formarea profesională pe tot parcursul vieții. Elevii participanți din cadrul programului Erasmus+ EURO-COMP Topoloveni, nr 2018-1-RO01-KA102-048170, au impărtășit colegilor competențele însușite, experiențele și emoțiile trăite în stagiul de practică desfășurate în Portugalia, Montijo, dar și importanța portofoliului europass.

 

”Lansată în 2016, Săptămâna europeană a competențelor profesionale este o campanie anuală menită să promoveze educația și formarea profesională (EFP) printr-o combinație de evenimente care au loc în toată Europa: pe plan local, regional și național. Campania reunește furnizori de educație și formare, organizații ale societății civile, autorități publice, organizații de afaceri, sindicate și publicul larg, pentru a evidenția beneficiile EFP și pentru a prezenta oportunități din întreaga Europă.
Anul trecut au fost organizate, în cadrul campaniei din 2018, mai mult de 1 800 de evenimente și activități, care au ajuns la peste 2,4 milioane de persoane.”
„Principala temă a campaniei noastre din acest an este «EFP (educație și formare profesională) pentru toți — Competențe pentru viață»,” afirmă Marianne Thyssen, comisar pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, „pentru că vreau ca educația și formarea profesională să devină o primă alegere valabilă atât pentru tineri, cât și pentru adulți. Am convingerea fermă că EFP este o rampă de lansare pentru o carieră și o viață împlinită.”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea