Liceul Tehnologic Topoloveni beneficiar al programului ERASMUS+

Liceului Tehnologic Topoloveni va beneficia în perioada 11 septembrie 2018- 10 septembrie 2019 de un grant de 48 334 euro acordat în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) prin programul ERASMUS+, Acţiunea KA1, VET learner and staff mobility. Proiectul cu titlul ”Competențe europene în învățământul profesional și tehnic din Topoloveni”, acronimul EURO-COMP Topoloveni, cu numărul 2018-1-RO01-KA102-048170 se adresează unui număr de 14 elevi de la profilul Servicii, domeniul de pregătire profesională:

Turism și alimentație, clasa a IX a și 7 cadre didactice de specialitate (profesori, ingineri, maiștri instructori) care predau la acest liceu. Beneficiarii proiectului vor fi impărțiti în două fluxuri și îsi vor desfășura activitățile specifice în cadrul organizației de primire ESCOLA PROFISSIONAL DO MONTIJO - Associação para a Formação Profissional e Desenvolvimento do Montijo (EPM- AFPDM) din Montijo, Portugalia.
Scopul general al proiectului: vizează creșterea gradului de pregătire a elevilor și îmbunătățirea competențelor profesorilor care să conducă la integrarea absolvenților Liceului Tehnologic Topoloveni pe piața muncii.

Obiectivele specifice sunt:
OS1. Dezvoltarea competențelor de cunoaștere și execuție a proceselor tehnologice în vederea realizării principalelor grupe de preparate prin contactul cu tehnologia modernă, de ultimă generaţie existentă pe piața muncii pentru cei 14 participanți elevi.

OS2. Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice participante pentru a inova și îmbunătăți calitatea instruirii elevilor în vederea integrării cât mai line pe piața muncii a viitorilor absolvenți.

OS3. Formarea și dezvoltarea competențelor sociale și civice în context european a participanților: asumarea de roluri, lucrul în echipă, rezolvarea de probleme, respectiv toleranța, creativitate, cetățenie activă.

OS4. Îmbunătățirea competențelor de comunicare, în limbile engleză și portugheză, a celor 21 de participanți (14 elevi și 7 cadre didactice) care să le permită mobilitatea și integrarea pe piața europeană a muncii.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea