Concert Mendelssohn joi, la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 6 octombrie 2011, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un nou concert simfonic, avându-l la pupitrul dirijoral pe Vlad Agachi şi solist, la vioară, pe Alexandru Mălaimare.
Dirijorul Vlad Agachi s-a născut în anul 1982 la Cluj-Napoca. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Facultatea de dirijat (2007), la clasa maestrului Petru Andriesei, în 2009 finalizând cursurile masterului de dirijat la clasa maestrului Dumitru Goia, în prezent fiind doctorand la aceeaşi universitate sub îndrumarea prof.univ.dr. Eleonora Enăchescu. În 2006 a obţinut o bursă de studiu în Polonia la universitatea Karol Lipinski din Wroclaw unde a studiat cu dirijorul Marek Pijarowsky, perfecţionându-se apoi în cadrul unor cursuri de măiestrie susţinute de dirijorii Christian Badea şi Jorma Panula. Activitatea sa muzicală include concerte în România, la pupitrul filarmonicilor George Enescu (Bucureşti), Dinu Lipatti (Satu Mare), Muntenia (Târgovişte) şi orchestra formată din membrii Filarmonicii Transilvania în colaborare cu studenţii Academiei de Muzică Gheorghe Dima (Cluj-Napoca); în afara graniţelor, a susţinut concerte în Portugalia (Filarmonica din Porto – Casa da Musica), Polonia (Orchestra R20 – Wroclaw) şi R. Moldova (Orchestra Naţională de Cameră din Chişinău). Este membru fondator al orchestrei şi activităţilor „Notes & Ties” din Cluj-Napoca. Din anul 2010 susţine conducerea muzicală a clasei de Operă din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.
Violonistul Alexandru Mălaimare (foto), născut la 30 martie 1989, fiul marelui actor Mihai Mălaimare, este student în ultimul an la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa maestrului Florin Croitoru. Palmaresul său este deja unul impresionant: a cântat alături de filarmonicile din Piteşti, Focşani sau Botoşani, a susţinut recitaluri solo în Bucureşti, Praga sau Viena, fiind şi finalist în cadrul competiţiei ,,Eurovision Young Musicians’’. Cel mai recent premiu obţinut este locul III la concursul ,,Drumul spre celebritate’’, iar cariera sa este de-abia la început. De menţionat că mama lui Alexandru este din Piteşti.
În program: Felix Mendelssohn-Bartholdy – Uvertura la Hebridele,  F. Mendelssohn-Bartholdy – Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor,  op. 64, Felix Mendelssohn-Bartholdy - Simfonia a IV-a.
Preţul unui bilet este de 12, respectiv 10 de lei, în funcţie de categoria locului. Elevii, studenţii, pensionarii, şomerii şi adulţii cu handicap mediu şi uşor au reducere de 50%.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea