Cazul Orentex dă mari bătăi de cap consilierilor locali piteșteni

# În ședința din 12 decembrie se va alege un nou membru în cadrul comisiei Orentex
În ședința ordinară de Consiliu Local Pitești, din luna septembrie, s-a aprobat constituirea unei comisii de analiză și verificare a litigiilor dintre Municipiul Pitești și SC Orentex SRL. Este vorba de cazul Orentex, societate căreia Primăria Pitești a ajuns să îi plătească 11 milioane de lei, în urma unei hotărâri a instanței de judecată. Din comisie s-a hotărât să facă parte Cristian Gentea şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu (ambii PSD), Narcis Sofinu (PNL), Mărioara Bârlogeanu (PMP) şi Ionuţ Zidaru (ALDE).

Mărioara Bârlogeanu: „Doar DNA-ul poate elucida acest caz”

Doar că la ședința din luna noiembrie, Mărioara Bârlogeanu a decis să iasă din comisie după ce a considerat că singura instituție competentă de a prelua acest caz este DNA-ul. „Pe data de 14 noiembrie m-am retras din comisia Orentex deoarece eu consider că Direcția Națională Anticorupție este organul care se poate ocupa de elucidarea acestui caz”, a precizat consilierul PMP, Mărioara Bârlogeanu, în cadrul ședinței de Consiliu Local.
De asemenea, Cristian Gentea, și el membru în cadrul comisiei Orentex, a făcut și el mai multe precizări: „Și eu sunt foarte surprins de ce văd acolo. Noi suntem șocați de lipsa de comunicare dintre compartimentele tehnic și juridic, oamenii din aceste structuri se comportă de parcă ar fi certați”, a declarat Gentea.
Pe 12 decembrie, în noua ședință de Consiliu Local Pitești, consilierii locali urmează să aleagă o nouă persoană în cadrul comisiei Orentex. „În următoarea ședință se va propune un nou membru al comisiei. Noi am solicitat toate documentele care vizează proiectul Orentex, toate interpelările pe care Primăria Pitești le-a făcut în acest dosar. E o chestiune încurcată. Compartimentul juridic cu cel de urbanism nu au comunicat cum trebuie, nu au făcut demersurile care trebuie. Nu s-au trimis hârtiile rapid ca lucrurile să nu genereze și să nu se ajungă la acea penalizare”, ne-a precizat Ionuț Zidaru, membru în cadrul comisiei.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea