Magistrații Curții de Apel Pitești au decis: aproape 60 de ani de închisoare!

# Sentința,  în dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România
Pe rolul Curţii de Apel Piteşti s-a aflat, timp ce câțiva ani, dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România după 1990. În anul 2015, doi vâlceni şi doi turci au fost prinşi în flagrant în timp ce introduceau în România nu mai puţin de 310 de kilograme de heroină, cu o valoare de piaţă a drogurilor de aproximativ 40.000.000 de euro. Transportul s-a făcut cu tirurile a două firme înregistrate în municipiul Râmnicu Vâlcea. Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin, Yigit Hakan şi Sincar Huseyin sunt inculpații din dosar. Cumulate, condamnările celor patru inculpaţi  au ajuns la  aproape 60 de ani de închisoare.

Istoricul procesului

În 2017, magistrații Tribunalului V\lcea au dat sentința pe fond în acest dosar de trafic de droguri. Împreună, cei patru inculpați au primit 50 de ani de închisoare. YIGIT HAKAN - 17 ani şi 8 luni de închisoare, BÎNGĂ LIVIU-CONSTANTIN - 14 ani de închisoare, SINCAR HUSEYIN -  13 ani şi 4 luni de închisoare, SĂMAN GEORGE-SOLOMON - 4 ani şi 8 luni închisoare.
Cei doi vâlceni, Săman George-Solomon (foto) şi Bîngă Liviu-Constantin (foto), erau patronii a două firme de transport, ei cărând marfă din străinătate. Sub paravanul transporturilor de mărfuri, bărbaţii din Râmnicu Vâlcea făceau trafic de droguri de mare risc.
Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu luna mai 2014, Yigit Hakan împreună cu Săman George-Solomon au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat în luna martie 2015 şi Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin, în scopul săvârşirii de infracţiuni privind traficul internaţional de droguri de mare risc, respectiv heroină. Ei au organizat transportarea cantităţii de 310,76 kg heroină, iar pe 23 şi 27 iulie 2015 au introdus drogurile din Ucraina în România prin PTF Siret, heroina fiind disimulată în rezervoarele a două TIR-uri. În urma deciziei Tribunalului Vâlcea, s-a dispus amendarea, dar si dizolvarea societaților implicate în dosarul de trafic de droguri.

La Curtea de Apel Pitești, pedepse majorate de la 50, la aproape 60 de ani de închisoare

La Curtea de Apel Pitești, în luna martie 2018, pedepsele celor trei s-au modificat în: Yigit Hakan pedeapsa de 15 ani închisoare la care mai adaugă un spor de 7 ani, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă rezultantă de 22 de ani închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi,  Bîngă Liviu Constantin pedeapsa de 6 ani închisoare la care mai adaugă un spor de 3 ani, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă rezultantă de 9 ani închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi,  Sincar Husey in pedeapsa de 12 ani închisoare la care mai adaugă un spor de 6 ani, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă rezultantă de 18 ani închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi, Săman  George Solomon pedeapsa de 4 ani închisoare la care mai adaugă un spor de 2 ani, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă rezultantă de 6 ani închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi.
La sfârșitul anului trecut, s-au finalizat și procesele ce au avut ca obiect contestația în anulare, la aceeași instanță argeșeană, acestea fiind respinse.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea