Plângere penală împotriva fostului procuror șef al DNA Pitești

# Reprezentantul părților vătămate din dosarul „Metro” a depus plângerea la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Pe 30 ianuarie, la Curtea de Apel Pitești, urmează să se stabilească dacă începe judecata în dosarul cunoscut sub numele de „Metro” sau dacă acesta va fi retrimis la procurori. Reamintim că Tribunalul Argeș a dispus, pe 19 septembrie 2019, în cameră preliminară, restituirea cauzei către DNA Pitești ridicând problema neregularității rechizitoriului. S-a făcut apel, iar dosarul se află în pronunțare.

 

Dosarul a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2018, singurul inculpat din cauză fiind fostul primar din Bradu, Costel Zamfir (foto), cercetat de către procurorii DNA pentru nu mai puţin de 161 de acte de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Este vorba despre dosarul „Metro” în care 159 de hectare de teren ar fi fost retrocedate ilegal.
În rechizitoriu se vorbește despre un prejudiciu în cuantum total de 27.799.162,61 lei (echivalentul a 8.853.236,5 euro). În acest an se împlinesc 17 ani de la sesizarea organelor penale privind săvârșirea acestor fapte. După mulți ani de investigații și mai multe dosare deschise pe această speță, pe 19 decembrie 2018 procurorii DNA Pitești emit rechizitoriu, fiind trimis în judecată un singur inculpat – Costel Zamfir, fostul primar al comunei Bradu. deși au fost vizate și alte nume cunoscute din mediul argeșean și nu numai.„Inculpatul a întocmit și falsificat mai multe documente care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate emise pe numele unor persoane care nu au avut niciodată drept la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate conform legilor fondului funciar sau care primiseră anterior terenurile în baza Legii nr. 18/1991 și nu mai aveau dreptul la reconstituire ori care aveau dreptul să li se reconstituie dreptul de proprietate, însă nu pe acele amplasamente”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA. A fost, de fapt, și ultimul dosar trimis în judecată de procuroarea Carmen Vameșu, de la DNA Pitești, cea care s-a ocupat instrumentarea rechizitoriului.  Spunem că a fost ultimul pentru că aceasta a ieșit la pensie la 12 zile distanță de la emiterea rechizitoriului. Cauza a fost finalizată pe 19 decembrie 2018, iar magistrata a ieșit la pensie începând cu 1 ianuarie 2019.

 

Plângeri penale împotriva procurorului de caz , respectiv procurorului șef al DNA Pitești

Faptul că a trecut nu mai puțin de 17 ani de la sesizarea organelor penale în acest caz și dosarul este departe de a fi soluționat nemulțumește părțile vătămate din dosar.
Gheorghe Stănciulescu, reprezentantul legal al Asociației Proprietarilor Păgubiți Oarja 2000 și cel care reprezintă părțile vătămate din dosar a depus, la începutului anului 2020, o plângere penală împotriva fostului procurorul șef al DNA Pitești. Plângerea a fost înregistrată, pe 7 ianuarie, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
De asemenea, recent a fost depusă o plângere asemănătoare și împotriva procurorului care a instrumentat dosarul, în care se vorbește de un prejudiciu de aproape 28 milioane de lei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea