Joi, la Filarmonica Piteşti, concert simfonic cu Mihai Agafiţa şi Răzvan Suma

Filarmonica Piteşti organizează joi, 13 octombrie 2011, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un nou concert simfonic, avându-l la pupitrul dirijoral pe Mihai Agafiţa şi solist, la violoncel, pe Răzvan Suma.
Născut în 1973 în oraşul Călăraşi, Republica Moldova, Mihail Agafiţa a studiat dirijatul şi chitara la Academia de muzică, teatru şi arte plastice din Chişinău (Republica Moldova), apoi Conservatorul şi masterul în dirijat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (România), unde a studiat cu profesorul Dumitru Goia. În 2005 şi 2007 Mihail Agafiţa a participat la cursurile de master conduse de dirijorul Patrick Strub, organizate de Ambasada Germaniei la Chişinău. Recunoscut ca ,,unul dintre tinerii dirijori talentaţi din Europa", Mihail Agafiţa a dirijat în 16 ani peste 350 de concerte simfonice, spectacole de operă şi spectacole de balet, cu ansambluri din România, Republica Moldova, Spania, Finlanda, Statele Unite, Rusia, Ucraina, Belarus, Grecia, Portugalia, Italia, Franţa, Monaco, Malta şi Tunis. Din anul 2004 deţine funcţia de dirijor al Filarmonicii Naţionale a Republicii Moldova şi din luna noiembrie 2009 a devenit dirijor permanent al Filarmonicii de Stat ,,Transilvania” din Cluj, România. Mihail Agafiţa a participat la numeroase festivaluri de muzică de prestigiu internaţional în întreaga Europă.
Răzvan Suma s-a născut în anul 1977, în Cluj-Napoca, fiind un cunoscut violoncelist care a fascinat publicul prin talentul, sensibilitatea şi inteligenta sa. A urmat cursurile liceului de muzică din Cluj, iar în 2000 a obţinut diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu. În 2002 a studiat în cadrul programului ,,Artist Diploma” la Longy School of Music – Cambrigde, Statele Unite, la clasa profesorului Terry King. Şi-a completat studiile muzicale cu cursurile de perfecţionare cu Marin Cazacu, Arto Noras, Miklos Pereny, Radu Aldulescu, Frans Helmerson şi cu colaborările cu muzicieni de marcă, precum Justus Franz, Silvia Marcovici sau Misha Katz. A participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, precum ,,Giovanni Batista Viotti” Italia, ,,Markneukirchen” în Germania, ,,Chişinău” Republica Moldova sau ,,Villa de Llanes” Spania, unde a câştigat cele mai importante premii. Are un repertoriu impresionant pe care l-a realizat în cele peste o sută de recitaluri şi concerte susţinute în turneele din Europa, America şi Asia. Din 2004 face parte din ,,Romanian Piano Trio’’. Între 2008-2010, Răzvan Suma a fost solist concertist al Filarmonicii Piteşti. În prezent, este solist concertist al Orchestrei Naţionale Radio.
În program: Gioachino Rossini – Uvertura la opera Coţofana hoaţă, Luigi Boccherini – Concertul pentru violoncel şi orchestră în Si bemol Major şi  A. Dvorak – Simfonia nr. 9 Din Lumea Nouă.
Preţul unui bilet este de 12, respectiv 10 de lei, în funcţie de categoria locului. Elevii, studenţii, pensionarii, şomerii şi adulţii cu handicap mediu şi uşor au reducere de 50%.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea