Primari în fața unui nou mandat. Sevastian Pupăză Roșu, primar Stolnici: ”Anul acesta, administrația locală va extinde rețeaua de alimentare cu apă”

# Câteva date personale, număr de mandate, alte informații
La Stolnici, administrația locală nu are nevoie de prezentare. Se lucrează și acum,în iarnă, la dispensarul uman care, probabil,  va fi gata la sfârșitul anului, la grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Stolnici, care de asemenea vor fi terminate până la finalul anului, dar și la afluirea pentru podul peste râul Cotmeana. În atenția autorităților din Stolnici se află însă și demararea unor investiții noi. O parte dintre acestea urmează a fi realizate cu fonduri locale, iar un alt proiect privind modernizarea și extinderea rețelelor de utilități ar urma să fie implementat cu fonduri europene.

Sevastian Pupăză Roșu este, aici, primar din anul 2000. Oamenii în cunosc, este unul de-al lor. Ușa biroului nu este niciodată închisă, nu există, aici, un program fix de audiențe. Primarul este ceea ce ar trebui să fie toți reprezentanții administrației locale: un om la dispoziția oamenilor. Aceștia sunt primiți oricând, ajutați așa cum se poate.

# Cum ați descrie, în câteva cuvinte, localitatea pe care o conduceți?
- Comuna Stolnici este formată din satele  Cochinești,  Cotmeana,  Fâlfani,  Izbășești,  Stolnici (reședința) și Vlășcuța. Localitatea este cunoscută și  ca fostă moșie a familiei de boieri Bălăceanu-Stolnici, se află la marginea sud-vestică a județului, pe malurile râului Cotmeana, la limita cu județul Olt.  O localitate încărcată, așadar, de tradiții, de jocul călușului, dar și de nevoia de a fi în rândul restului Europei, cu apă, asfalt, canalizare și multe alte necesități. O comună frumoasă, cu oameni frumoși.
# Se apropie alegerile locale. Cu cine veți face echipă pentru următorul mandat? (partid, viceprimar, eventual câțiva consilieri reprezentativi).
- După cum cred că mă cunoașteți, sunt un om deschis, curios, înclinat către noutate. La nivel de echipă însă, și aici vorbim de echipa PSD locală, mergem, ca și până acum, împreună. Viceprimarul Radu Safta și, în mare parte, consilierii locali din mandatul trecut, cu ei ne vom prezenta în fața alegătorilor. Desigur, echipa se întinerește, cei care se retrag lasă locul unor oameni tineri, cu viziuni moderne.
# Ne aflăm la sfârșit de drum, dar și la începutul altuia. Privind în urmă, vă rugăm să expuneți, mai jos, câteva proiecte mai importante finalizate.
- Fiind primar cu ceva vechime, nu cred că are rost să pomenesc de toate realizările, însă aș vrea să vă prezint doar câteva, finalizate recent:
Realizarea Măsurii 1.2.5. pe fonduri europene – pod peste râul Cotmeana, și drumuri locale, în valoarea de un milion de euro, modernizare DC 139 – tot pe fonduri europene nerambursabile și tot în valoare de circa un milion de euro. Grupuri sanitare în școli și grădinițe, renovarea acestora, ridicarea noului dispensar uman, în zona centrală a localității, asfaltări, pietruiri, extinderea rețelelor de utilități, încurajarea activităților culturale, Monografia localității etc. Nu doresc să insist, oamenii lângă care trăiesc știu ce am făcut.
# Care sunt, în mare, planurile de viitor pentru comunitatea pe care o conduceți?
- Ca și investiții noi, anul acesta, administrația locală va extinde rețeaua de alimentare cu apă pe mai multe ulițe din satele Cotmeana și Vlășcuța și va construi o clădire cu vestiare și grupuri sanitare pentru echipa de fotbal a localității. Echipa de fotbal din Stolnici înregistrează an de an rezultate bune în Divizia Județeană, iar membrii acesteia provin în proporție de 80% din localitate.
”Anul acesta vom asfalta Strada Școlii, în satul Cotmeana, strada care leagă DJ 679 și podul peste râul Cotmeana, construit pe Măsura 1.2.5. Facem această lucrare pentru a asigura cetățenilor un acces facil către pod, iar lucrările vor fi gata în vară. Sperăm ca în primăvară să intrăm în licitație și cu proiectul derulat în parteneriat cu SC Apă Canal Pitești, un proiect de anvergură, cu o valoare de investiție de peste 7 milioane de euro. Pentru comuna Stolnici acesta prevede modernizarea rețelei de apă și extinderea rețelei de canalizare în toate satele comunei”, precizează edilul șef din Stolnici.
Asfalt, gaze, canalizare, iluminat public performant - proiecte sunt multe, urmărim atragerea banilor europeni, ca și până acum, bani nerambursabili, cu care am reușit - și vom reuși să facem lucruri bune în localitate
# Decrieți colaborarea pe care ați avut-o, atât cu Consiliul Local cât și cu Consiliul Județean Argeș.
- În Consiliul Local, cu câteva mici excepții, a domnit un climat de colaborare, de bună înțelegere. Este și normal, în acest for se întâlnesc oameni ai comunei, care discută proiecte pentru bunăstarea acesteia. În Consiliul Județean, suportul a fost total, colaborarea a fost una de excepție, numeroase proiecte au fost finalizate prin aportul și înțelegerea primite de la județ. Pe această cale, țin să le mulțumesc sincer!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea