Rectorul Dumitru Chirleșan, despre noul cămin de la UPIT: „Trebuie să fim reținuți în a ne bucura”

Universitatea din Pitești a rămas în ultimele patru universități din țară, deși initial au fost 35 interesate, care primesc  finanțare de la Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui cămin studențesc.  Proiectul urmează să se realizeze în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în spatele Rectoratului. Recent, la procedura de licitație pentru proiectare, asistență tehnică și

execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire cămin studențesc – Universitatea din Pitesti, str. Târgul din Vale nr. 1, Pitești, județul Argeș” s-a înscris un ofertant.  Este vorba despre societatea italiană Manelli Impresa SRL (lider) și de societățile Spa Inovations (terț), respectiv Roadconstruct (subcontractant). Valoarea estimată a lucrării este de 13.519.123,99 lei, fără TVA. În acest moment licitația este în etapa de evaluare calificare/tehnică.Terenul pe care se realizează investiția este în suprafața de 31.340 mp, conform Certificatului de Urbanism emis în octombrie 2018. Se propune construirea unui imobil cu regim de înălțime de P+4E, cu funcțiune de clădiri civile publice de locuit colective – cămine studențești. Căminul va fi destinat cazării studenților Universității și va avea peste 200 de locuri de cazare.
Cu toate că proiectul este în linie dreaptă, rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan, rămâne rezervat față de această investiție. „Trebuie să fim reținuți în a ne bucura. Suntem printre cele patru universități care sunt în stadiul cel mai avansat și construiesc cămine prin CNI. Problema e că pe la colțuri se zvonește că CNI-ul în sine dispare. Așa că  nu știu cine le mai construiește. (...) Într-adevăr s-a publicat licitația, dare eu nu cred în finalizarea în sine a poveștii, deocamdată. Totuși, hai să nu ne pierdem speranța”, ne-a precizat rectorul Dumitru Chirleșan.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea