Ţărăniştii vor să adune toate partidele la o singură masă

# Scopul: o discuţie despre viitorul Argeşului. Președintele PNȚCD Pitești, Gheorghe Dinescu (foto), a lansat o invitație publică spre toate partidele din județ, pentru a discuta subiectele importante pentru viitorul Argeșului.
Printre acestea se numără, spune țărănistul, proiectul de regionalizare, dar și criza care se anunță la anul. Dinescu speră că invitația sa va fi bine primită de către toate partidele, mai ales că relațiile cu PDL și cu UNPR sunt foarte bune. De altfel, liderul PNŢCD Piteşti intenţionează să-şi expună iniţiativa în cursul viitoarelor întâlniri cu omologii săi de la aceste partide privind înfiinţarea Mişcării Populare. Abia după aceea s-ar putea lua o decizie comună pentru dialogul cu adversarii politici pentru soluţionarea problemelor stringente ale judeţului. În ceea ce privește USL, Gheorghe Dinescu se așteaptă ca reprezentanții actualei puteri din județ să poată să treacă peste orgoliile personale și să se așeze alături de opoziția din Argeș la aceeași masă, pentru discutarea viitorului cetățenilor de aici.

USL nici nu vrea să audă

Fiecare dintre cele trei partide componente ale Uniunii Social Liberale au avut reacţie la propunerea liderului ţărăniştilor piteşteni. Atât liberalii, cât şi conservatorii şi social-democraţii au respins, mai mult sau mai puţin voalat, oferta de dialog venită din partea cealaltă a eşichierului politic. Astfel, deputatul PNL de Argeş, Andrei Gerea, susţine că liberalii şi-au expus deja opinia negativă privind regionalizarea şi că au oricum alte preocupări, fiind mai ocupaţi decât ţărăniştii. Parlamentarul liberal le-a sugerat reprezentanţilor PNŢCD să discute cu PDL, cu care se află în relaţii bune. Aceeaşi atitudine au avut-o şi parlamentarii social-democraţi Şerban Valeca şi Radu Vasilică. Ei au invocat lipsa de comunicare a actualei puteri din ultimii şapte ani şi au evitat subiectul, mulţumindu-se să critice regionalizarea, pe care o refuză din capul locului. Cei mai tranşanţi au fost conservatorii, prin vocea preşedintelui Cornel Lazăr, care crede că „i se dă prea mare atenţie domnului Dinescu”, declinând astfel invitaţia.     Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea