Consiliul Județean Argeș va achiziționa servicii juridice de reprezentare în dosarul „Consultanța”

# De asemenea, se va angaja un avocat care să reprezinte și Teatrul Davila în procesele intentate de foștii angajați

Pe 5 martie, în ședința de CJ Argeș,  urmează să se aprobe un proiect de hotărâre privind achiziţionarea unor servicii juridice de consultanţă/asistare/reprezentare.  Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, se vor achiziţiona servicii juridice în domeniul dreptului penal în dosarul nr. 4215/1/2015*, cunoscut sub numele de „Consultanța”, aflat în curs de soluţionare pe rolul ÎCCJ (Rejudecare-Fond), în care Consiliul Județean Argeș are calitatea de parte vătămată.

Pe 12 martie, un nou termen în dosarul „Consultanța”

Vă reamintim că, pe 12 noiembrie 2019, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia prin care au fost achitaţi fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu. S-a dispus desființarea sentinței penale apelată și rejudecarea cauzei de către aceeași instanță. Deputatul Mircea Drăghici, Constantin Nicolescu – fostul președinte al Consiliului Județean, 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă au fost trimiși în judecată în noiembrie 2015 de către procurorii DNA Piteşti. În dosar s-a stabilit un prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă cu o firmă apropiată parlamentarului Drăghici.
Dosarul a fost reluat la ÎCCJ, următorul termen de judecată fiind stabilit pe 12 martie. Până la această data, Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să împuternicească un avocat care să reprezinte interesele instituției în justiţie.

CJ Argeș  - obligat să achiziționeze servicii juridice pentru Teatrul „Al. Davila”

De asemenea, CJ Argeș va trebui să achiziționeze servicii juridice de asistare în domeniul dreptului civil și pentru Teatrul ,,Al. Davila” Pitești. Instituția condusă de Nicolae Poghirc este implicată în numai puțin de 8 dosare, cu foști angajați ai teatrului.  Pentru că la nivelul instituției Teatrului ”Al. Davila” Pitești figurează în organigramă un singur post de consilier juridic cu drept de reprezentare în fața instanțelor judecătorești, acesta fiind depășit din cauza volumului mare de dosare în care instituția este parte, urmează să fie angajat un avocat. Bani publici aruncați pe servicii juridice într-o instituție în care angajații nu se prea înțeleg cu managerul...
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea