Lansare-eveniment. La Biblioteca Județeană Argeș a fost prezentată monografia propriei instituții

Joi seară, săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș, a fost prezentată publicului cartea de istorie a instituției, un document așteptat, discutat, muncit. Autor: Teodor Mavrodin. Volumul a apărut sub coordonarea directorului Octavian Sachelarie, dar și sub atenta lupă a bibliotecarei Gabriela Tomescu, cea care s-a ocupat și de tehnoredactare.

Cartea este atent și frumos redactată, scrisă cursiv și incitant, cu numeroase documente sau fotografii de bună calitate. ”Mulțumiri celor care ne-au sprijinit în acțiunea de strângere a informațiilor necesare scrierii acestei cărți: Carmen Voican, Marius Motreanu, bibliotecari ai instituției, Aurel Radu, arhivist la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Argeș, Mihail Ghițescu, martor și participant la multe evenimente care s-au întâmplat după 23 august 1944” – Teodor Mavrodin.
„Este o fotografie a vieții intelectuale a elitelor unui oraș de provincie valah de altădată. Puține sunt instituțiile de cultură din această țară care beneficiază de o astfel de carte” – arată academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici în introducere.
”Din punctul meu de vedere, toate instituțiile de cultură reprezentative ar trebui să aibă monografii sau abordări scrise istorice care să surprindă evoluția, devenirea lor de-a lungul timpului. Este vorba de memorie culturală condensată, de istorie trăită, de oameni și evenimente care și-au pus amprenta pe evoluția socială a unei comunități”, a punctat directorul Octavian Sachelarie.
Evenimentul a fost marcat, prin scurte alocuțiuni, și de: bibliotecara Luminița Picui, profesorul Lucian Costache, istoricul Spiridon Cristocea, cercetătorul Sorin Mazilescu ș.a.
Poate ora cam târzie (după 17.00), poate ploaia prea puternică, poate coronavirusul sau poate pornirea, deloc lăudabilă, a autorului, de a critica operele unor istorici care au publicat în alte vremuri și condiții, sau toate acestea la un loc au făcut ca sala să nu fie atât de plină cum ar fi trebuit...
S.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea