Votați pentru proiectul ”Street Art Mioveni”!

Primăria orașului Mioveni a aplicat și a reușit să câștige proiectul ”Street Art” în cadrul programului ”Europa pentru Cetățeni”, componenta 2 ”Angajament Democratic și Participare Civică”, măsura ”Rețele de orașe”.
Proiectul a fost inițiat și se va implementa în cadrul unui parteneriat extins cu orașe și organizații din alte 12 țări europene: Italia, Franța, Bosnia și Herțegovina, Portugalia, Kosovo, Olanda, Slovenia, Serbia, Polonia, Spania, Albania și Letonia.
Lansarea proiectului ”Street Art” a avut loc în data de 12 decembrie printr-o ședință online cu toți partenerii proiectului pentru cunoașterea reciprocă, prezentarea activității și experienței fiecărui partener, pentru stabilirea datelor următoarelor activități.
Astfel, prima activitate locală constă în identificarea zonelor țintă, a obiectivelor al căror aspect va fi efectiv îmbunătățit prin aplicarea artei stradale.
Pentru aceasta tinerii din Mioveni sunt îndemnați să voteze una din cele cinci propuneri din lista de mai jos.
1. Parcare Supraterană Piața “Dacia” din Mioveni
2. Zidul de sprijin din spatele Sălii Sporturilor Mioveni
3. Centrala Termică CT6A, Mioveni (Zona blocurilor H36-H38)
4. Centrala termică CT4A, Mioveni (Zona blocului A11)
5. Podeț Pleașa, cartier Colibași (str. Maior Gheorghe Filipescu, cartier Colibași).
Votul poate fi exprimat în perioada 3 martie - 1 mai 2020, online prin intermediul aplicației Mioveni City App sau  pe formularul care va fi pus la dispoziția cetățenilor la compartimentul Registratură de la parterul Primăriei Mioveni.
Va fi ales obiectivul cu cele mai multe voturi, iar imaginea ce va fi realizată va fi selectată printr-o competiție ce se va derula în perioada 10/6/2020 – 10/1/2021, urmând ca muralul să fie realizat efectiv în intervalul 01.03.2021 - 01.09.2021. Scopul acestui program este de a încuraja participarea civică și democratică a cetățenilor, prin cunoașterea procesului de creare a politicilor Uniunii Europene, dar și prin promovarea oportunităților pentru voluntariat și implicarea socială / interculturală.
Street Art este o formă de exprimare artistică ce permite implicarea comunităților și regenerarea imaginii anumitor zone și poate dezvolta sentimentul de identitate, solidaritate și înțelegere reciprocă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea