Piteștenii încă pot beneficia de bonificația de 10% pentru plata impozitului

# Aceasta se acordă numai până la 31 martie

Vă reamintim că impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri și impozitul pe mijloacele de transport aferente anului fiscal 2020 se pot plăti în două rate egale până la data de:
- 31 martie 2020 inclusiv;
- 30 septembrie 2020 inclusiv.
Pentru plata cu anticipație a impozitului datorat pentru întregul an fiscal 2020, de către persoanele fizice, până la data de 31.03.2020 inclusiv, se acordă o bonificație de 10%.
Primăria Municipiului Pitești vă oferă alternativa plății online a impozitelor și taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro și www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile și funcționând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Cum se calculează și cum se acordă BONIFICAȚIA de 10%

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, impozitului pe terenuri, impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an fiscal 2020, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2020 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 10%.
Prin plata cu anticipaţie se înţelege stingerea obligaţiei de plată a impozitului datorat aceluiaşi buget local în anul fiscal 2020, până la data de 31 martie 2020 inclusiv.
Impozitul anual, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe clădiri/terenuri/mijloace de transport, suma de 50 lei se referă la impozitul cumulat.
În conformitate cu prevederile pct. 11 lit. n), referitor la rotunjire, din HGR nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, în sensul prezentelor norme metodologice, rotunjirea este operaţiunea de stabilire a sumelor datorate bugetelor locale la nivel de leu, fără subdiviziuni, prin reducere când fracţiunile în bani sunt mai mici de 50 de bani şi prin majorare când fracţiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mari.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea