Artistul Cătălin Bălescu expune ”Manierismul ca stare”, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea vă invită marți, 10 martie 2020,  orele 18:00,  la deschiderea oficială a expoziției artistului Cătălin Bălescu – ”Manierismul ca stare”.
Expoziția deschisă publicului până la sfârșitul lunii aprilie 2020, își propune recunoașterea valorilor românești, a personalităților care înregistrează performanțe în cultură și care reprezintă cu excelență România.
”Manierismul ca stare”  reflectă cercetările artistului Cătălin Bălescu, Rector al Universității Naționale de Arte din București și direcția stilistică în care autorul a evoluat, firesc, fără un program prestabilit. Considerând manierismul, prin opțiunea pentru citatul cultural, prin abordarea fragmentară a unor forme cu un conținut definit în alte epoci și în alt context, drept o constantă a secolului XX, Cătălin Bălescu afirmă că  tot ceea ce s-a structurat și este definit ca postmodernism, nu este, în esență, decât o nouă formă de manifestare ciclică a manierismului.
Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri între orele 10:00 – 19:00 și sâmbătă între orele 10:00-17:00, la sediul fundației din str. Armand Călinescu, nr. 2, Pitești.

Cătălin Bălescu

• 1981-1986 – Institutul de Arte Plastice “N. Grigorescu”, București, Licența in Pictură
• 1971-1980 –  Liceul de Artă, Deva - România.
• din 2003 Doctor in Arte Vizuale cu teza – Elemente de gramatică a imaginii vizuale artistice-Sintaxa imaginii.
• din 2009, profesor la Universitatea Națională de Arte București, Departamentul de pictură;
• din 2012  Rector al Universității Naționale de Arte din București;
Artistul are multiple expoziții în țară și în străinătate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea