Contre între prefectul Emanuel Soare și conducerea Spitalului de la Mioveni

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Argeș, organizat săptămâna trecută, în care președinte este prefectul Emanuel Soare, s-a stabilit ca Spitalul Orășenesc Mioveni să devină unitate COVID-19. Cum Spitalul din Mioveni a fost nominalizat ca o astfel de unitate fără ca măcar să aibă o secție de boli infecțioase, de aici a luat naștere un întreg conflict.
Managerului Spitalului Orășenesc Mioveni, dr. Horia Trăilă (foto), a făcut o serie de precizări în ceea ce privește posibilitatea de tratare a cazurilor de COVID-19 la Mioveni.
„Au fost făcute declarații de presă de către Prefectură din care reiese că eu aș fi inamicul numărul 1 și că mă opun luptei și nu fac demersurile necesare pentru a ajuta efortul comunității medicale în lupta cu coronavirusul. Este mai mult decât fals. Noi am făcut demersuri și am făcut ofertă în scris, prin adresa 2166 din 25.03.2020 către Instituția Prefectului, DSP Argeș și către CJ Argeș: posibilitatea de a prelua o clădire anexă a spitalului, prin care noi putem să retragem pacienții și să o preia Spitalul Județean de Urgență Pitești ca o anexă a secției lor de Boli Infecțioase. Era soluția cea mai rapidă, dacă judecăm situația de urgență. Este greoaie modalitatea de a cere Spitalului Mioveni, să cerem noi secție de Boli Infecțioase. (...) În ceea ce privește clădirea nouă a spitalului... Aceeași problemă logistică de a aduce COVID-19 într-un spital care nu a fost gândit pentru boli infecțioase. Suntem unul dintre puținele spitale cu presiune pozitivă la nivelul ATI și blocului operator și există indicații clare în lucrări de specialitate că în acest caz intubarea și detubarea  pacientului să se facă în presiune negativă. Am luat legătura cu proiectantul clădirii, am luat legătura cu constructorul clădirii și al sistemului de ventilație să vedem ce putem face în acest sens. Teoretic se poate asigura un flux negativ pe anumite sectoare din clădire, dar cu un efort financiar enorm, dar asta nu ar fi problema. Ci durează, nu este o chestie care se face bătând din palme. Ori nu vrem să riscăm, așa cum mi-a spus și dl președinte Iohannis și dl prim ministru Orban, nu vrem să punem în pericol sănătatea cadrelor medicale. Nu este ca într-un spital standard. Din contră riscul ar fi mai mare din punctul meu de vedere. (...) Repet, pentru spitalul vechi este soluția ideală, rapidă, pentru că trebuie să ținem cont, că logistic vorbind, spitalul nostru este pe alt sistem informatic, pe când dacă se aduce Spitalul Județean de Urgență ca secție externă atunci nu mai este problemă, este același sistem informatic. În condițiile unei situații de urgență acest lucru putea fi rezolvat deja”, a precizat managerul Spitalului Mioveni.
Concluzia dr. Horia Trăilă este că: „În momentul când noi am fost nominalizați ca unitate COVID-19, fără să avem boli infecțioase, consider că a fost o greșeală”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea